1 de 10
DIGUES LA TEVA

Reus en Moviment, una alternativa per a la ciutat

Acte de presentació de la plataforma Reus en moviment | Cedida
per David Vidal, Mar Joanpere i Jordi Suárez, Reus | 22 d'octubre de 2022 a les 08:05 |
Passats uns dies de la presentació del Manifest de Reus en Moviment, volem aprofitar per agrair a totes les persones que van ser a l’acte i que han mostrat interès a participar en el projecte. Les adhesions que s’estan rebent a través del web reusenmoviment.cat o del contacte directe amb el nucli impulsor estan ajudant a bastir una xarxa que en les pròximes setmanes es posarà a caminar, de moment, en forma de grups de reflexió.
 
Perquè precisament aquest és un dels grans objectius d’aquesta iniciativa: reflexionar i debatre per oferir propostes a la ciutadania amb vocació de fer una ciutat més cohesionada socialment, amb més igualtat d’oportunitats i amb polítiques municipals més transparents i sense cartes amagades.
 
Som conscients que el Manifest Reus en Moviment és una declaració d’intencions en què es fa un diagnòstic força general i on es relacionen algunes propostes obertes. D’això volem que es tracti: de posar damunt la taula només alguns punts de partida que es puguin enriquir amb un diàleg més ampli amb tothom qui se senti apel·lat per aquesta crida a pensar una alternativa per a la ciutat.
 
Des del començament hem volgut deixar clars alguns principis irrenunciables, perquè per molt que alguns s’entestin a repetir que això de les ideologies en política local no compta, nosaltres creiem que compta, i molt, en qualsevol camp d’acció política. Deixem clara la vocació transformadora en la direcció d’allò que entenem com polítiques d’esquerra i centreesquerra. I tenim clar que per transformar cal governar, buscant consensos i aprofitant tot allò de positiu que hagin pogut construir fins ara els equips municipals de govern, ja sigui sols o amb el suport de l’oposició. Sense renunciar a certs debats a vegades incòmodes, relacionats amb l’àmbit dels drets i deures de la ciutadania.
 
La voluntat és teixir una proposta transversal i novedosa, que eviti clonar experiències passades, amb vocació de consens, que tingui clara la defensa del bé comú des d’una perspectiva més humana i que representi aquelles persones que a hores d’ara poden sentir-se allunyades de la vida municipal i de les ofertes polítiques existents.
 
Insistim: la mà és estesa, amb ganes d’incorporar-hi el màxim de veus diferents perquè de la conversa i el diàleg és d’on surten les idees més bones. Som-hi!
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: