1 de 10
PATRIMONI

El cementiri, distingit a nivell estatal pel Mausoleu de Prim i les activitats que s'hi fan

La revista "Adiós" atorga dos premis a l'equipament reusenc, un pel monument funerari del militar i l'altre pels concerts "Música per al record"

Una imatge del Mausoleu del General Prim, al Cementiri General de Reus | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 20 d'octubre de 2022 a les 11:01 |
El Cementiri General de Reus ha obtingut dos guardons en l'edició de 2022 del Concurs de Cementiris d’Espanya. El jurat ha atorgat a Reus el segon premi en la categoria al millor monument funerari pel Mausoleu del General Prim i el tercer premi (exaequo amb la ciutat de Bilbao) en la categoria a les millors activitats de portes obertes pels concerts Música per al record.

El Cementiri General de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, optava a tres guardons (millor cementiri, millor monument i millor activitat de divulgació) en aquest concurs que convoca anualment la prestigiosa revista Adiós per reconèixer i premiar els millors recintes funeraris de l’estat, així com les activitats de divulgació i difusió que s’hi realitzen.

Amb aquesta iniciativa, la publicació destaca l’interès històric, social, medi ambiental, artístic i patrimonial d’aquests equipaments funeraris, així com la intenció de “reivindicar-los com a llocs plens de vida i de record de les persones que hi reposen”. Una altra de les finalitats dels premis és la de “concienciar a la ciutadania de l’important patrimoni que s’hi conserva i que cal potenciar el seu coneixement”.

En aquest sentit, la regidora encarregada de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, ha posat en valor la tasca que “portem a terme sota el lema, Un Patrimoni Viu, per fer incidència en la riquesa històrica, artística i cultural del Cementiri General de Reus, que tot just l'any passat commemorava els seus 150 anys d'història”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: