1 de 10
SOCIETAT

250 persones protesten al Mercadal de Reus contra la detenció de Badaoui

Llegeixen la declaració en suport a l'activista aprovada al Parlament en què s'assenyala que l'estat és "islamofòbic"

Un instant de la lectura de la declaració aprovada al Parlament en suport al reusenc Badaoui | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2022 a les 20:37 |
Clam al Mercadal de Reus contra la detenció del veí Mohamed Said Badaoui, que té una ordre d'expulsió del territori estatal. Unes 250 persones s'han trobat a plaça, aquest vespre de dimecres, per reclamar que "ens tornin el nostre amic", segons s'ha assenyalat en els parlaments. A la concentració hi han estat presents regidors del govern i de l'oposició, així com companys i familiars de l'activista. 

El germà gran de Badaoui, Jamal, ha explicat que la família va arribar a Catalunya fa dècades, i que s'han establert a Reus i a Valls. "Com que lluita pels drets de la comunitat musulmana i és un activista, ara es troba en aquesta situació. Si no defensés segons quines causes, tot això no hauria passat", ha argumentat. "L'han segrestat. L'han detingut i ni tan sols han avisat la família", ha dit sobre els fets del passat dimarts, quan s'ha produït la detenció per part de la policia nacional espanyola. 
 

Unes 250 persones han donat resposta a la crida dels convocants de la concentració Foto: MBO


Ara, els familiars de Badaoui segueixen pendents que la justícia es pronunciï. El seu germà ha apuntat que "ni tan sols l'advocat sap on és" l'activista, ja sigui a la comissaria de la Verneda, a Barcelona, o en una altra banda. La família ha agraït l'aprovació, al Parlament de Catalunya, d'una declaració en suport al veí de Reus. "Volem donar les gràcies als partits que l'han votada a favor. Això demostra que el meu germà ha fet una bona feina, que ha construït ponts entre comunitats", ha conclòs.


Junts, la CUP, ERC i En Comú Podem han validat l'aprovació de la declaració. Aquesta, que s'ha llegit a la concentració del Mercadal de Reus, assenyala que l'estat és "repressiu i islamofòbic". Segons s'ha explicat, el consistori de la capital del Baix Camp també l'ha aprovada. La trobada d'aquest vespre ha comptat amb les aportacions de components del Sindicat d'habitatge de Reus, Unitat contra el feixisme i el racisme i Reus refugi. Entre crits de "fora racistes dels nostres barris" i "Mohamed, llibertat" s'ha donat per finalitzada la concentració.

Mohamed Said Badaoui va donar a conèixer, a l'agost, que havia rebut l'ordre d'expulsió del territori estatal justificada, segons la policia nacional espanyola, en què aquest "s'havia radicalitzat". Tot i fer els tràmits corresponents, i tot que alguns grups parlamentaris al Congrés van demanar al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que s'aturés el procediment, el cert és que la detenció del reusenc s'ha produït el passat dimarts. Es dona la circumstància que la policia ha detingut també un altre activista islàmic, Amarouch Azbir, qui fa més de 20 que viu a Vilanova i la Geltrú i és president de l'associació islàmica Al-Forkan d'aquesta localitat.

També us pot interessar: 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: