1 de 10
SOLIDARITAT

La Fira Centre Comercial se suma al Dia mundial del càncer de mama

Amb una exposició organitzada conjuntament per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i el centre comercial de Reus

Imatge de la presentació a la premsa de l'exposició | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 19 d'octubre de 2022 a les 18:20 |
Coincidint amb la celebració del Dia mundial contra el càncer de mama, La Fira Centre Comercial aplega des d’aquest dimecres, a la segona planta de les seves instal·lacions, l’ exposició El rosa és més que un color dedicada a mostrar la realitat d’aquesta malaltia. La mostra, organitzada conjuntament amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer, pretén conscienciar la població en general sobre els efectes físics, psíquics i socials que provoca aquest tipus de càncer que, a l’Estat espanyol, afecta cada any una mitjana de més de 34.000 dones. Els visitants a l'exposició podran fer donacions sumant-se a la “guardiola virtual” de La Fira que gestionarà l'AECC.

En la presentació a la premsa, la gerent de La Fira Centre Comercial, Patricia Perugini, ha destacat el "gran valor" que suposa col·laborar amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer en l'organització de l'exposició. La membre de la junta de l'AECC, Ana Mateu ha explicat que “ara mateix la supervivència mitjana a cinc anys és del 85%, i això evidencia que toca, de nou i com als anys noranta, motivar al moviment social per aconseguir fer una recerca i una detecció precoç del càncer de mama perquè, entre altres dades preocupants, hi ha la que indica que entre un 5 i un 6% dels casos de càncer detectats, ja estan a l’estadi metastàtic que és el més avançat”.

Per la seva banda, la gerent de l’AECC, Begoña García, ha remarcat la importància de donar suport des que l'associació du a terme en matèria psicològica i econòmica. Finalment, el doctor David Gómez, coordinador de radioterapia de l’Hospital Sant Joan de Reus, ha apuntat els avenços que en l'àmbit sanitari s’han en els últims anys en el tractament de la malaltia. Tot i això, Gómez ha recordat que cal millorar en educació, en investigació i en la tècnica.

La mostra de l'AECC es podrà visitar del 19 al 24 d'octubre a la Fira Centre Comercial.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: