1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS

Ara Catalunya i el PDeCAT sumen esforços per concórrer a les municipals

Creen Ara pacte local, una "plataforma municipalista" que es marca l'objectiu de presentar "300 llistes arreu del país"

Marc Solsona, del PDeCAT, i Daniel Rubio, d'Ara Catalunya | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2022 a les 15:59 |
Aquest migdia de dimecres s’ha presentat en roda de premsa la plataforma municipalista Ara pacte local. Hi han intervingut el secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona, i el seu homòleg d'Ara Catalunya, Daniel Rubio, acompanyats d’alcaldes i alcaldesses d’aquestes formacions polítiques.

Els impulsors han descrit Ara pacte local com una "plataforma municipalista" que concorrerà a les properes eleccions municipals, el 2023. Aquest acord "té la voluntat d’articular una xarxa de municipis que comparteixin estratègies de caire municipalista amb la visió compartida de treballar pels conjunt dels ciutadans dels nostres municipis per a garantir la seva prosperitat", s'ha assenyalat en el decurs de la presentació.

Objectiu: 300 llistesLa plataforma "es dirigeix a tota aquella gent que està orfe de partit, amb projectes territorials locals", i donarà "llibertat plena" en les denominacions i marques que es vulguin utilitzar per concórrer a les eleccions municipals "en la defensa dels projectes locals que posen a les persones al centre de les polítiques".

Solsona ha explicat que "aquest acord neix per guanyar. L’àmbit d’actuació de l’acord és tot el país, tenim la mirada posada als diferents projectes territorials d’arreu de Catalunya amb la voluntat de sumar i que puguin confluir amb aquest projecte municipalista. Objectiu, 300 llistes arreu del país".

Al seu torn, Rubio ha apuntat que "des del municipi construïm Catalunya és el lema que ens representa, creiem que la Generalitat està amb deute amb els municipis i les seves diverses realitats del territori català".

La plataforma ha nascut inicialment a partir d'un acord entre el PDeCAT i Ara Catalunya "amb la voluntat d’anar sumant partits de caràcter municipal i territorial i també sense renunciar a la possibilitat d’incorporar algun partit més de caràcter nacional. Aquesta col·laboració permetrà ser presents als òrgans supramunicipals, consells comarcals i diputacions d’arreu del país", s'ha conclòs a la presentació del projecte polític.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: