1 de 10
FORMACIÓ

Fan un documental i un videojoc sobre el paper de les dones als barris de Reus

A càrrec dels joves de la Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual del Mas Carandell

Joves del Mas Carandell, a l'aula | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2022 a les 10:36 |
Dijous, 20 d’octubre, a les 6 de la tarda, tindrà lloc la cloenda de la setena Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual del Mas Carandell al Centre d’Art Cal Massó. Durant l’acte es presentaran els projectes finals elaborats pels nois de cada especialitat, la d’audiovisuals i la de videojocs, i posteriorment es lliuraran els diplomes per haver finalitzat l’itinerari formatiu i laboral.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha dit que és un programa "que permet tenir una cantera de talent jove, en dos sectors molt vinculats a les TIC, l’audiovisual i el dels videojocs, que són clarament nous rols professionals en creixement i amb possibilitats d’ocupació. Més enllà de l’entreteniment, són recursos amb un fort potencial per a la transformació social".

L’especialitat de Creació audiovisual presentarà el documental Rentadors i Rentadores, que pren com a referència els antics rentadors del barri del Carme, un espai emblemàtic i rellevant en l’activitat de les dones en diferents períodes de la història del barri i de la ciutat, i que des de fa 10 anys, a través del Casal de les dones, permet atendre i donar visibilitat a aquestes. Aquests rentadors urbans són dels pocs de Catalunya que han sobreviscut al pas del temps fins a ser considerats patrimoni arquitectònic i històric.

Per la seva banda, el mòdul de Creació d'entorns i efectes visuals per a videojocs presentarà el videojoc Pugna ganxeta, un joc de taula 3D, amb personatges, edificis i objectes en estil realista. L'objectiu del joc és posar-se a la pell de les dones de Reus, tenint en compte les dificultats viscudes per desenvolupar les tasques que social i culturalment els han estat assignades: criança, cura de la llar, cura de la família, alimentació, feina i, a més, recórrer la ciutat durant els bombardejos que es van patir durant la guerra civil per escapar amb l'arribada de l'exèrcit nacional.

Després d’aquestes mostres, la directora de l’Oficina de Treball de la Generalitat, Araceli Terzan, juntament amb les autoritats, lliuraran els diplomes als 16 joves que han finalitzat el programa del Mas Carandell. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: