1 de 10
enologia

La DO Montsant millora les previsions i supera els 7,5 milions de quilos veremats

Les previsions estimaven poder arribar als 7

S'han veremat més de 7,5 milions de quilos de raïm de la DO Montant | ND
per M.B., Reus, Catalunya | 18 d'octubre de 2022 a les 12:08 |
La Denominació d’Origen Montsant dona gairebé per tancada la seva verema 2022. I ho fa molt satisfeta, tant pel que fa a la qualitat del raïm com a la quantitat. I és que si les previsions estimaven arribar als 7 milions de quilos de raïm, finalment s’han veremat més de 7,5 milions, situant-se en la mitjana habitual de la DO en l’última dècada.

La sequera durant els mesos de verema ha afavorit la qualitat del raïm, que havia arribat a la collita en molt bon estat. Aquesta absència de pluges durant les setmanes de verema ha reforçat aquest bon estat, assegurant una bona collita i de molt bona qualitat.

Dades per varietatsSi analitzem la verema per varietats, les varietats negres i històriques, garnatxes i carinyenes, continuen representant el percentatge més alt, amb un 36% del total de quilos produïts en el cas de les garnatxes, i un 24% en el cas de les carinyenes.

Entre les dues sumen més de 4,5 milions de quilos. Pel que fa a les varietats blanques, la garnatxa blanca i el macabeu continuen sent les varietats protagonistes, amb uns 700.000 kg de raïm, el que suposa un 10% del total de raïm veremat. Controls per garantir l’origen i la qualitat Un any més, la verema s’ha registrat i controlat per una única parcel·la vitícola, facilitant l’obtenció de dades més reals i al dia.

Enguany s’han seguit incrementant els aforaments a les finques per validar els rendiments de la vinya, i s’han intensificat les inspeccions a cellers tant durant la campanya com en la seva finalització, tancant el registre de pesades en el mateix moment en què el celler donava per finalitzada la verema i s’havia validat per part de l’oficina tècnica de la DO. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: