1 de 10
LLEURE

Inauguren els jocs pintats al raval Sol i Vista

Són els segons que hi ha a la ciutat, ja que l'any passat es van presentar els de plaça de la Sagrada Família del barri Gaudí

Components del govern han estat a la inauguració dels jocs pintats amb la canalla del barri | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 d'octubre de 2022 a les 17:33 |
Aquest dilluns, el regidor de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, i el d'Educació, Daniel Recasens, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, han assistit a l'acte d'inauguració dels jocs pintats del raval de Sol i Vista, els segons pintats amb els quals compta la ciutat, ja que l'any passat es van inaugurar els de la plaça de la Sagrada Família del barri Gaudí.

També han estat presents a l'acte la presidenta de l'Associació de veïns del Barri Sol i vista, Ana Belén Castaño; representants de les entitats que desenvolupen la seva tasca al barri; el veïnat, l'alumnat i l'equip de professionals dels centres educatius de la zona i l'artista plàstic reusenc que ha dissenyat els jocs pintats, Marc Sardà. Xavi Oliach, al seu torn, ha estat l'rtista que ha plasmat els jocs a terra.

Els jocs pintats "s'han plantejat a partir de l'observació de com infants i adolescents jugaven a la plaça de forma espontània i tenen com a finalitat recuperar el carrer com a zona de joc i d'interacció social, familiar i veïnal mitjançant un circuit central que reinterpreta el joc tradicional de la xarranca i li dona múltiples possibilitats de joc adreçat a infants i joves perquè puguin realitzar-los de forma autònoma durant el temps d'oci", segons fonts municipals.

Els jocs pintats han estat una demanda de l'associació que ha estat canalitzada a través d'un procés participatiu des d'Acció Comunitària de la zona de Ponent. Més enllà d'aquesta demanda inicial, els jocs pintats "són fruit d'un treball transversal en què han participat els centres educatius, altres actors del barri i les regidories de Salut i Ciutadania, on hi ha implicats els departaments de Salut que inclou els serveis de Joventut i Família i Gent Gran, Educació, Benestar Social i Urbanisme i Mobilitat", s'ha indicat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: