1 de 10
JORNADA SECTORIAL

L'avellana es reivindica a través de la seva festa

L'Estació Enològica de Reus aplega el sector i els agents que hi treballen

Una imatge de l'acte de lliurament dels premis | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 17 d'octubre de 2022 a les 11:54 |
Amb la presència de pagesos, elaboradors, científics, restauradors, periodistes, representants de les institucions i els alcaldes de Reus, Riudoms, el Morell i la Selva del Camp, la DOP Avellana de Reus ha posat sobre la taula la realitat d’aquets producte a través de la Festa de l’Avellana que ha tingut lloc aquest passat dissabte a l’Estació Enològica de Reus, seu de la oficina de la pròpia DOP.

Aquesta celebració s’ha configurat com una activitat adreçada a tots els públics, posant èmfasi en el caire familiar, amb el repte d’esdevenir una trobada amena i pedagògica per explicar als presents què és l’avellana, quins avantatges comporta consumir-la i quina importància té defensar-la per mantenir-ne els conreus als camps.

A la tarda va arribar el moment clau amb l’entrega dels Premis DOP Avellana de Reus que s’han distribuït en cinc categories. El periodista Xavier Graset, conductor de l’acte, va anar descobrint als guardonats: el periodista Josep Baiges en l’àmbit de la comunicació; la biòloga Mercè Rovira en l’apartat científic; el restaurant Museu del Vermut pel que fa a gastronomia i turisme; l’empresa Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz, amb el premi Empresa i Innovació; i una Menció honorifica que aquest primer any s’ha lliurat a Pere Guinovart, pagès, Coordinador Territorial de la Unió de Pagesos al Camp de Tarragona i president de la DOP Avellana de Reus durant tres mandats.

En el torn de parlaments, la presidenta de la DOP Avellana de Reus, Ester Gomis, va dir que enguany la collita ja està feta i que "és prou bona"; per la seva part, Pere Guinovart va recordar als assistents que “el sector pagès està molt tocat i enfonsat pels preus baixos i l’augment de la producció que suposa mantenir conreus com el de l’avellana. No podem permetre que pleguin menys joves pagesos perquè si els qui haurien de ser el nostre relleu decideix dedicar-se a altres feines, el camp se’n anirà a norris”.

La Festa de l’Avellana ha tingut com a entitats col·laboradores a la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Reus, Reus Promoció, Ajuntament de La Selva del Camp, Ajuntament del Morell, Ajuntament de Riudoms, Cambra de Comerç de Reus i Eurecat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: