1 de 10
LLEURE

El cim de la Conca de Barberà

L'escapada d'aquest diumenge ens porta a la població de Vilanova de Prades

Una panoràmica de Vilanova de Prades | Tabalot/ Viquipèdia.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 23 d'octubre de 2022 a les 08:00 |
La sortida d'aquest diumenge ens portarà a la població de Vilanova de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà. El terme és al límit amb el de les Garrigues, el Priorat i el Baix Camp, i sota els cingles de la serra de la Llena. Per arribar-hi en cotxe des de Reus, l'itinerari més còmode pot fer-se tot recorrent la carretera C-14; passareu per Montblanc i l'Espluga de Francolí i arribareu a Vimbodí, des d'on podreu seguir la ruta per la via T-7004. Són uns 50 quilòmetres de trajecte que es poden completar en una mica de més de 45 minuts. La situació del terme és privilegiada, en tractar-se d'un indret on es troben els punts geogràfics més alts (entre 800 i 1.000 metres d'altitud) de les contrades : la punta del Curull (1.023 metres) i l'Abellà (1.002 metres d'altitud). És més, l'eslògan turístic que es pot llegir al web municipal és tota una declaració d'intencions: "Som el cim de la Conca de Barberà". 

L'església i l'ermitaQuant a la història de la vila i el seu patrimoni, s'assenyala que al llarg dels segles Vilanova de Prades s'ha bastit amb construccions de diferents característiques sobre una complexa orografia. Això, de fet, confereix una bellesa singular i especial al municipi. Si l'estada la podeu fer llarga, per uns dies, l'entorn de Vilanova de Prades permet la pràctica del senderisme i de la bicicleta de muntanya.

Si la visita ha de ser més curta, val la pena perdre's pels pintorescos racons del poble. Com a lloc d'interès, cal subratllar la rellevància de l'Església de Sant Salvador. El temple, d'estil barroc, es va construir a finals del segle XVIII. Encara en aquesta línia, a tocar del cementiri hi trobareu l'Ermita de Sant Antoni de Pàdua, del segle XIX, i costejada, segons els cronistes locals, per tres dones que van vèncer la pesta.

Podeu consultar opcions d'allotjament, o per menjar i beure, a la pàgina web de l'ajuntament. 

També us pot interessar: 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: