1 de 10
GREMIS

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp se suma a l'aturada del 28 d'octubre

A la campanya "Sense llum no hi ha pa" s'hi sumen altres entitats del sector, com a mesura de protesta contra l'encariment de l'energia

Un flequer agafant pa | ACN
per Redacció, Reus, Catalunya | 20 d'octubre de 2022 a les 10:00 |
Els forns de pa de l'estat faran una aturada energètica de 15 minuts el pròxim divendres 28 d'octubre per denunciar la crisi que viu el sector, per l'encariment del preu de l'energia i de les matèries primers, i per reclamar a les administracions mesures que realment facin baixar el preu de la factura de la llum. A través d'un comunicat difòs aquest dijous, el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ha donat suport a la mesura i ha apuntat que "davant de l’encariment desmesurat dels preus de l’energia, i el risc imminent de tancament definitiu de moltes empreses si aquesta situació no es resol de manera urgent, el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ha decidit unir-se a la campanya Sense llum no hi ha pa.

El president del gremi de Reus i de la comarca, Ramon de la Fuente, ha apuntat que "la situació és insostenible i cal passar a l’acció per fer sentir la veu d’un sector que està patint, en primera persona, les conseqüències de l’increment del preu de l’energia". “Fa molts mesos que denunciem aquesta situació que ha trasbalsat completament la nostra activitat. Som un sector que té una gran dependència del consum energètic per poder atendre les necessitats dels nostres clients. I és evident que se’ns fa molt difícil poder continuar treballant en aquestes condicions. D’aquí que hàgim decidit passar a l’acció fent visible una protesta que sensibilitzi, també a l’opinió pública, sobre la nostra realitat actual”, ha afegit. 

I és que el sector denuncia que no els surten els números. "No podem generar tants diners com costa la llum", explica la presidenta del Gremi de Forners de Lleida, Pilar Marqués, que qualifica la situació "d'insuportable" i diu que diversos associats ja han abaixat la persiana per l'increment de l'energia. També afegeix que és inviable traslladar aquest augment al consumidor ja que llavors es quedarien sense clients.

Les fleques de l'Estat obriran el pròxim 28 d'octubre, però a partir de les 12 del migdia aturaran la seva activitat i apagaran la llum almenys durant 15 minuts per denunciar l'encariment des del mes de febrer de les matèries primeres i, sobretot, de l'energia. L'acció, coordinada per la Confederació estatal de flequers, CEOPPAN, sota el lema Sense llum no hi ha pa, vol apel·lar les administracions perquè plantegin mesures per reduir el preu de l'energia.

Tot i intentar parlar amb les administracions, els forners se senten "abandonats" i diuen que, de moment, només han rebut "silenci". Per això Marqués alerta que si la situació continua així hauran de tancar "perquè això és insuportable. No es poden aguantar de cap manera pujades del 300% del preu de la llum".

I és que els números no surten. Des del febrer, l'energia s'ha encarit un 300% i les matèries primeres un 40%. En canvi, el preu del pa que el consumidor paga només ha pujat al voltant del 7% i des del gremi diuen que no poden incrementar-lo més. Dies enrere, el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ja va denunciar el context actual, marcat per l'encariment de l'energia, i va instar les administracions competents a actuar. 

També us pot interessar:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: