1 de 10
CAMBRA DE REUS

La Cambra de Reus participarà en la Setmana de la Internacionalització amb una jornada sobre el Brexit

La sessió dirigida per l'advocada Marta Torrents es farà el 21 d'octubre i tractarà sobre els nous acords comercials i les novetats normatives d'importació de productes al Brexit

La 29a Setmana de la Internacionalització tindrà lloc en format presencial i telemàtic del 17 al 21 d’octubre a Barcelona i arreu del territori | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 16 d'octubre de 2022 a les 19:35 |
La Cambra de Comerç de Reus participarà, un any més, en la 29a Setmana de la Internacionalització a Catalunya, el principal acte que se celebra anualment per promoure la internacionalització del teixit empresarial català i que enguany es vol convertir també en el punt de trobada entre tots els agents público-privats del país que donen suport a l'empresa catalana en els seus processos d'expansió a l'estranger. L'objectiu és sumar esforços entre la Generalitat, mitjançant ACCIÓ, les cambres, les associacions, i entitats catalanes per enfortir el suport a l'empresa en els seus processos de sortida a l'exterior.

L'aportació de la Cambra, més enllà de tota la tasca informativa i de divulgació que realitzarà des del seu departament d'internacionalització, és la convocatòria d'una jornada informativa que es realitzarà el divendres 21 d'octubre, a dos quarts de 10 del matí, en format telemàtic, sobre els nous acords comercials i novetats normatives d'importació de productes al Brexit. Abans i després de concretar-se la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, la Cambra ha fet una tasca d'assessorament a les empreses dirigida per la ponent d'aquesta sessió, l'advocada especialitzada en l'àmbit internacional Marta Torrents.

La jornada serà presentada pel coordinador de la Comissió d'internacionalització de la Cambra, Àngel Torija, que ha volgut subratllar la importància de "la tasca que ha dut a terme la corporació en l'àmbit de l'assessorament específic d'una qüestió tan transcendent com és la del Brexit". Torija ha volgut recordar que el servei d'assessorament és permanent i que des del departament d'internacional es pot facilitar informació a totes les empreses que ho requereixen.

L'impacte de la internacionalització a l'economia catalanaLa internacionalització s’ha consolidat com el principal motor de l’economia catalana. De fet, segons ACCIÓ, les exportacions catalanes suposarien el 33% del PIB del país (2021), un percentatge superior al de països com Dinamarca, Suècia, Portugal o Finlàndia.

Tot i la pandèmia, les exportacions catalanes van créixer un 21,5% el 2021 i van assolir els 80.538 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica. Aquesta robustesa del teixit empresarial català està fent front a alguns dels reptes més rellevants dels últims anys.

Amb aquest context de complexitat, enguany la Setmana de la Internacionalització vol sumar els esforços de l’administració pública i els agents privats del país per aportar a l’empresa tot el suport, les eines i les respostes per assessorar-les en els seus processos d’expansió internacional.

El programa de la Setmana de la InternacionalitzacióLa 29a Setmana de la Internacionalització tindrà lloc en format presencial i telemàtic del 17 al 21 d’octubre a Barcelona i arreu del territori.

Les empreses podran participar en més de 20 tallers, jornades i conferències, reunir-se amb els directors de les oficines d’ACCIÓ a l’estranger i assistir a la Jornada central que tindrà lloc el 19 d’octubre al World Trade Center de Barcelona. L’acte comptarà amb la participació del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent; la doctora en economia i investigadora de Bruegel, Alicia García-Herrero; el director del CIDOB, Pol Morillas; el President executiu de Fluidra, Eloi Planes; i el Director d’Estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent. Després d’una primera part de reflexió i anàlisi, la Jornada central seguirà amb el ‘Marketplace de la Setmana’, un espai on les empreses podran fer networking, rebre assessorament personalitzat, seguir ponències en petit format i experimentar amb el format de venda life shopping.

A més, en el marc de la Jornada central de la Setmana de la Internacionalització s’entregaran per primera vegada els reconeixements Catalonia Trade Leaders, que aquest any distingiran i reconeixeran les empreses que hagin sabut aprofitar el context provocat per la Covid-19 i el procés d’acceleració de la digitalització en el consum i l’economia per créixer internacionalment.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç: https://www.accio.gencat.cat/setmana
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: