1 de 10
turisme

Siurana descarta ser «un dels pobles més bells d'Espanya»

La localitat del Priorat no vol rebre la distinció perquè creu que això faria augmentar la xifra de visitants

Siurana, al Priorat | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 d'octubre de 2022 a les 12:34 |
Siurana no vol ser un dels pobles més bonics d’Espanya. El poble ha renunciat a la distinció que li ha proposat l’associació “Los pueblos más bonitos de España”, una entitat que dona a conèixer i promociona pobles petits amb un encant especial, segons recull Catalunya Ràdio.

Siurana, o Siurana de Prades, és un poble del terme municipal de Cornudella de Montsant, a la comarca del Priorat. Està situat a 737 metres d'altitud, sobre una cinglera de roca calcària, a l'extrem de les Muntanyes de Prades i sobre el riu i el pantà que porta el seu nom. La població era de 41 habitants al cens del 2005. El castell de Siurana va ser l'últim reducte musulmà de Catalunya. El terme també comprèn l'església romànica de Santa Maria de Siurana.

A l’actualitat, ha esdevingut en un dels millors llocs del món per practicar escalada esportiva. Sense oblidar les espectaculars vistes que ofereix el seu mirador de tota la zona. Els carrers empedrats i les cases de pedra de la localitat transporten els visitants a un temps passat. 

L’alcalde de Cornudella de Montsant, Salvador Salvadó, considera que la promoció agreujaria els problemes de massificació de turistes que ja pateixen en l’actualitat. "Ens portaria més cotxes, més autocars, i molta més afluència de gent, justament ara que estem treballant per regular aquesta situació”, ha explicat a l’emissora.

Siurana disposa de dos aparcaments amb 180 places. Quan queden plens, ja no pot pujar ningú més al poble. 

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: