1 de 10
JUDICIAL

Tres apoderats de Reserva de la Tierra neguen estar involucrats en el presumpte frau d'ampolles de vi

En fase d'instrucció declararan els administradors de les empreses acusades i s'han demanat proves pericials

Jutjats de Reus | ACN
per Reusdigital.cat, Reus | 14 d'octubre de 2022 a les 17:22 |
Tres dels apoderats de l'empresa Reserva de la Tierra, investigada per un presumpte frau en l'etiquetatge d'uns 40 milions d'ampolles de vi, han negat aquest divendres la seva implicació en la trama que investiga el jutjat d'instrucció número 3 de Reus. Els tres imputats han respost les preguntes de la seva defensa, a diferència de les dues apoderades que van testificar dijous i que es van acollir al dret de no declarar. Encara en fase d'instrucció del cas hauran de declarar els administradors de les empreses implicades en condició de persones jurídiques. Per altra banda, algunes de les Denominacions d'Origen afectades i que exerceixen l'acusació demanaran una prova pericial per quantificar els danys econòmics que haurien patit.
 
El primer dels imputats que ha declarat, Gerard B.P., exercia de comercial internacional a Reserva de la Tierra i ha manifestat que no coneixia les presumptes irregularitats que es cometien. En la mateixa línia s'han expressat Elena A.G.R. i José V.A.. La primera, que feia tasques de funcionament intern, ha al·legat que va deixar de treballar per la companyia el 2018, mentre que el segon ha assegurat que es va ocupar del control de qualitat del vi també fins el 2018. Segons la interlocutòria del jutge Diego Álvarez de Juan que instrueix el cas, les irregularitats s'haurien comès del 2019 al 2021. El procés està obert pels presumptes delictes de falsificació, estafa i introducció al mercat d'una denominació d'origen.
 
La instrucció continuarà amb la declaració dels administradors de les empreses implicades en condició de persones jurídiques en condició d'investigats. En concret, de les companyies Reserva de la Tierra S.L., Viña Tridado S.L., Corporación Vinícola Solitierra S.L., Golf Global Wines S.L. i Batevins S.L..
 
A més el jutge també ha imputat, i cridat a declarar, el responsable de l'empresa murciana Adhesivos Orcajada S.L.. Segons el magistrat, aquesta empresa seria la que va imprimir fins a 37 milions de Distintius de Garantia falsos de cinc Denominacions d'Origen catalanes durant els anys 2019 i 2020. En concret, la DO Terra Alta, DO Tarragona, DO Catalunya, DO Montsant i DOQ Priorat. Per altra banda, algunes de les DO afectades i que exerceixen l'acusació demanaran una prova pericial per quantificar els danys econòmics que haurien patit.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: