1 de 10
PUBLICITAT

Conferència: «Un cervell sa per a tota la vida. Com prevenir l’Alzheimer»

El 20 d'octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Fortuny

Les fundacions Rosa Maria Vivar i Pasqual Maragall sumen esforços en la lluita contra l'Alzhaimer | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2022 a les 13:00 |
La Fundació Rosa Maria Vivar i la Fundació Pasqual Maragall sumem ara esforços per canviar la consideració social de la malaltia de l’Alzheimer i treballem conjuntament en divulgació de la seva prevenció.
 

La importància de la prevenció en AlzheimerLa clau per fer front a l’Alzheimer és descobrir com prevenir-lo. Ara sabem que és una malaltia de llarga durada, que comença a produir danys en el cervell fins 15 o 20 anys abans que es manifestin els primers símptomes i per tant treballar en prevenció pot marcar canvis en l’abordatge de la malaltia i incideix en el desenvolupament d’estratègies per ajudar a retardar o frenar l’aparició dels símptomes.
 
Actualment, sabem que el que és bo per al cor, també ho és per al cervell i es calcula que adoptant uns hàbits de vida saludables es podrien prevenir gairebé un de cada tres casos. L’exercici físic, l’activitat cognitiva, les relacions socials, la dieta tenen un paper molt rellevant en la salut del nostre cervell i s’inicia des de la infantesa.
 

Conferència oberta a la població en general


 
Com a primera iniciativa conjunta, el 20 d’octubre a les 7 de la tarda al Teatre Fortuny es durà a terme una conferència sota el títol Un cervell sa per a tota la vida. Com prevenir l’Alzheimer des de la infantesa i oberta a la població en general. Estarà impartida per la doctora Nina Gramunt Fombuena, directora tècnica de l’Àrea Social i Divulgació de la Fundació Pasqual Maragall, i la doctora Margalida Coll, professora titular de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
En la conferència es tractarà sobre prevenció i la doctora Gramunt parlarà tant de prevenció primària, tot allò relacionat amb els hàbits de vida saludables, com de secundària és a dir, sobre com actuar quan el cervell ja mostra uns primers indicis de deteriorament i tractem d’evitar o posposar l’aparició de la demència. Per la seva banda, la doctora Coll aprofundirà sobre els diferents tipus de memòria, com es desenvolupen i canvien al llarg de la vida i com podem actuar per preservar la memòria i la salut cerebral.
 
Inscripcions gratuïtes:
 
https://cervellsaperatotalavida.eventbrite.es
 
 
 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: