1 de 10
LITERATURA

​Bacallà en majúscules

L'editorial Sidillà, el reeixit projecte personal de Judith Pujadó i Xavier Cortadellas ha publicat el més que recomanable "El llibre del bacallà", de Fina Comas.

Cedida
per Jordi Cervera Nogués, Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2022 a les 10:55 |
La Fina és una llicenciada en dret, apassionada, culta i discreta que recull receptes des dels 14 anys, que viatja, cuina, visita restaurants, coneix productes i ordena i transmet propostes carregades d'erudició i de vitalitat amb una passió francament envejable que exposa i transmet des del seu bloc Cuina Cinc, un dels millors, més documentats i apassionants blocs de cuina i vida que es poden trobar actualment a la xarxa.

Tot el que fa la Fina ho fa amb un preciosisme i un gust pel detall absolutament aclaparadors. No vol deixar res a l'atzar i tot ha d'estar controlat i mesurat sense escletxes i aquest llibre n'és una prova fefaent. S'han ajuntat la finor discreta, precisa i eficaç de Sidillà amb la pulcritud de la Fina Comas i el resultat no podia ser altre que un llibre sòlid i francament interessant.

L'autora s'ha capbussat amb els cinc sentits alerta i ens ofereix una impressionant panoràmica d'aquest peix "de secà" que és un dels patrimonis bàsics de la nostra cuina tradicional.

Siguin quines siguin les preguntes o els dubtes que tingueu al voltant del bacallà trobaran respostes en aquest llibre. Des del sempre controvertit procés de dessalar-lo a la història, passant per l'etimologia, els tipus de bacallà, les maneres de tallar-lo, l'entrada del bacallà a Catalunya, les seves propietats, les millors botigues on comprar-lo, els maridatges i, és clar, un important corpus de receptes que van des dels típics bunyols a les cocotxes, passant pel xató, les mandonguilles, la truita, el barroc Es Nou de Palafrugell o les mirades de grans cuiners com els germans Roca, Santi Santamaria o Fermí Puig.

Fina Comas no us decebrà i segur que si teniu una mínima inclinació cap al món de la cuina, aquest llibre es convertirà de seguida en autèntica material de capçalera, en una peça imprescindible a l'hora de saber, de descobrir i d'explorar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: