1 de 10
AIGUA

Noves eines a Aigües de Reus per optimitzar el procés per garantir la qualitat sanitària de l'aigua

Es tracta d'un software especialitzat que millora el procés productiu i la gestió de dades

El laboratori d’Aigües de Reus incorpora noves eines | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2022 a les 10:35 |
El laboratori d’Aigües de Reus ha incorporat un nou software especialitzat, que optimitzarà els processos que garanteixen la qualitat sanitària de l’aigua de la ciutat. El laboratori analitza anualment més d’un miler de mostres, la qual cosa implica que al cap de l’any es realitzin 16.000 determinacions analítiques, és a dir, que s’avaluen fins a 16.000 dades.

El laboratori va rebre un acreditació de qualitat


El nou programari és un LIMS (Laboratory Information Managament Systems), un sistema concebut exclusivament per al control i la gestió de la informació dels laboratoris d’assaig. L’eina persegueix la millora de la qualitat del servei; l’optimització del procés productiu, dels recursos humans i la gestió de dades; i el compliment dels requisits de qualitat que es requereixen als laboratoris.

De fet, el passat mes d’agost, el laboratori va aconseguir la renovació de l’acreditació ISO 17025, que implica que els serveis que presta siguin reconeguts tant nacional com internacionalment, i que exigeix un equipament precís i molt especialitzat per tal de mantenir els estàndards de qualitat.

Determinacions analítiques cada dia


El laboratori d’Aigües de Reus, inscrit al registre de laboratoris de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, és l’encarregat de la presa de mostres diària que permet dur a terme totes les anàlisis que són necessàries. L’objectiu de les anàlisis és complir amb els principis establerts al Reial Decret 140/2003, amb l'objectiu d’assegurar que l'aigua subministrada a través de la xarxa de distribució en tot l'àmbit del municipi de Reus és salubre i de la màxima qualitat.

Actualment, el programa de mostreig analític porta a controlar periòdicament l’aigua que surt de l’aixeta en els establiments públics de la ciutat, inclosos els centres d’ensenyament, tots els edificis municipals, l’hospital i la resta de centres sanitaris, l’aeroport i les instal·lacions del cementiri.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: