1 de 10
FIRES I MOSTRES

La 1a Festa de l'Avellana lliurarà els Premis DOP Avellana de Reus

Es reconeixerà la feina de persones i empreses que difonen el coneixement i consum del fruit sec

El lliurament de Premis DOP Avellana de Reus se celebrarà dins la 1a Festa de l'Avellana | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2022 a les 10:06 |
Coincidint amb la celebració de la Festa de l’Avellana, aquest dissabte 15 d’octubre a les 6 de la tarda, arriba el lliurament dels Premis DOP Avellana de Reus. Els guardons tenen l'objectiu de distingir a les persones i empreses que contribueixen a la difusió i divulgació del sector de l’avellana en tots els seus àmbits. 

El lliurament tindrà lloc a l’Estació Enològica de Reus, seu de la pròpia DOP i espai escollit per a totes les activitats de la Festa de l’Avellana, i serà conduit pel periodista Xavier Graset. L'acte se celebrarà en el marc de la Festa de l'Avellana, organitzada per la DOP Avellana de Reus, que oferirà activitats durant tot el dissabte. Cinc categories dins els Premis DOP Avellana de Reus


Els reconeixements s’entregaran en cinc categories diferents. El Premi de Comunicació el rebrà Josep Bages, periodista reusenc que ha exercit en diversos mitjans i que, des del 2007, treballa a la Cambra de Comerç de Reus on s’ha significat especialment en els àmbits de promoció de l’avellana sota el paraigua de les jornades Temps d’Avellana.

El Premi DOP Avellana de Reus en l’apartat Científic serà per a Mercè Rovira, Doctora en Biologia que treballa com a investigadora a l’IRTA del Centre Mas Bové on participa, des de fa més de tres dècades, en diversos treballs sobre l’avellaner a nivell estatal, europeu i internacional. 

En l’apartat de Gastronomia i Turisme, el Premi DOP Avellana de Reus és per al Restaurant Museu del Vermut a qui se li destaca la seva aposta pel territori, i sobretot per les avellanes, realitzant una cuina mediterrània on hi tenen molta rellevància els productes de proximitat.

L’empresa Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz recollirà el Premi a l’Empresa i Innovació i se li concedeix per la labor intensa realitzada aquests últims anys per donar protagonisme a l’Avellana de Reus amb la creació de productes com l’orxata d’avellana, el gelat d’avellana del Baix Camp, les galetes sense gluten amb xocolata negra i avellana de Reus o els rocs de tres xocolates d’avellana.

Per últim, i a proposta de la Junta Rectora el Consell Regulador de la DOP Avellana de Reus, es s’ha concedit una Menció Honorífica a Pere Guinovart, pagès, Coordinador Territorial de la Unió de Pagesos al Camp de Tarragona i president de la DOP Avellana de Reus durant tres mandats. L’acte acabarà amb una degustació de productes fets amb Avellana de Reus a càrrec dels amics de l’avellana i el càtering 3j, amb l’acompanyament musical d’Anna Amigó i Martí Hosta.  


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: