1 de 10
OBRES I MILLORES

Port Tarragona obre l’accés al reformat pantalà del Serrallo

Es tracta d’una de les actuacions del Pla de Millora de la Façana Marítima del barri Impulsat pel Port

Port de Tarragona, pantalà del Serrallo, obres | Cedida
per Reusdigital.cat, Tarragona | 13 d'octubre de 2022 a les 17:01 |
El Port de Tarragona obrirà aquest divendres l’accés al pantalà del Serrallo. La reforma d’aquest element urbà del Serrallo és una de les actuacions incloses al pla de Millora de la façana marítima del barri mariner impulsat pel Port. A partir d’aquest divendres, el públic podrà a tornar a gaudir d'aquesta passarel·la sobre el mar que permet apropar-se al mar i disfrutar d’un mirador sobre el Serrallo des de l’aigua.
 
L’obra licitada per un import de 415.000 euros (IVA exclòs) ha consistit en la reposició de les lloses superiors i dels recolzaments sobre les piles existents. Per dur a terme tant la demolició de l’estructura existent com per l’execució de la nova s’han emprat mitjans marítims.
 
Aquestes tasques de reforma tenen com a objectiu la renovació de tota l’estructura del Pantalà, així com la reposició dels punts de suport entre els elements de l'estructura. Es tracta d’un pantalà continu i fix sobre columnes formades per blocs de formigó, amb una longitud total de 82 metres. La plataforma del pantalà està formada per dues estructures independents a doble alçada i separades per 0,40 metres, el pantalà alt és de 4 m d'amplada mentre que el baix té 2 metres d'amplada.
 
Entre les altres millores que s’hi estan duent a terme en aquesta reparació s’hi destaquen la nova fusta sintètica que substituirà l’anterior natural, reduint així costos de manteniment, el canvi de l’enllumenat per lluminàries LED amb la col·locació de dues torretes de subministrament elèctric i d’aigua per embarcacions, i la renovació de les defenses i dels elements d’atracament (norais).
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: