1 de 10
SOLIDARITAT

Neix l'associació Swim for ELA Cambrils

La recaptació de la travessia es destinarà a la investigació de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i al suport a les persones i famílies afectades

Imatge de la presentació de la travessia solidària | Cedida
per Reusdigital.cat, Cambrils | 13 d'octubre de 2022 a les 16:41 |
El Club Nàutic Cambrils acollirà la segona travessia solidària Swim for ELA el 29 d'abril de 2023. L'objectiu de l'acció és donar visibilitat a la situació de les persones afectades per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i recaptar fons per la investigació de la malaltia, buscant la màxima implicació de la ciutadania.

Els nedadors i nedadores, dividits en equips de fins a sis persones, cobriran els 23 quilòmetres en aigües obertes entre el port esportiu de Calafat i el Club Nàutic Cambrils. El CNCB tornarà a ser la seu d'aquesta jornada solidària, en la qual es prepararan activitats durant tot el  dia per contribuir a recaptar fons per l'ELA i esperar l'arribada dels nedadors.La iniciativa parteix de la nova associació amb seu a Cambrils Swim for ELA, que lidera la causa i que treballa per donar visibilitat a l'ELA i organitzar activitats per recaptar fons per la investigació d'aquesta malaltia i oferir suport a les persones afectades i a les seves famílies. L'èxit de les darreres accions solidàries realitzades a Cambrils amb aquests objectius, han portat als seus impulsors a constituir l'Associació Swim for ELA per continuar treballant en diferents accions i consolidar Cambrils com a capital de la solidaritat per l'ELA.

Joana Bono, vocal de l'associació Swim for ELA, ha destacat que la primera travessa va marcar un referent i ara es convertirà en una tradició. Per la seva banda, Merche Dalmau, presidenta de l'associació, ha assegurat que porten molt de temps treballant per fer de l'associació una realitat i que esperen que doni els seus fruïts gràcies a l'empenta de molta gent.

Xavi Garcia, vocal de l'associació i nedador, ha assegurat que els esportistes compleixen els reptes que es marquen i aquest no serà menys. Així mateix, Siscu Morell, afectat per l'ELA i un dels impulsors de la iniciativa, ha volgut mostrar el seu agraïment a les persones que contribueixen a "fer possible aquest repte".
 
Jordi Cervera, secretari de l'associació i nedador, ha remarcat que era necessari donar a conèixer ja la data, ja que molts clubs de nedadors de tota Espanya interessats en participar-hi la demanaven."Cambrils ha de ser la capital de la solució de l'ELA gràcies a totes les iniciatives que s'han dut a terme però també les que queden", ha dit Cervera.

El CNCB ha mostrat el seu compromís total amb la iniciativa i, en aquest sentit, Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic Cambrils ha mostrat la seva satisfacció per "comptar amb gent com els impulsors de l'associació Swim for ELA, amb principis i valors essencials com la solidaritat, on sempre trobaran el suport del CNCB".
 
Finalment, Oliver Klein, alcalde de Cambrils, ha explicat com és una obligació estar al costat d'aquestes iniciatives però també "un orgull ser seu d'un projecte tan especial i tan treballat amb força i il·lusió".
 
Les inscripcions per la travessia del 29 d'abril s'obriran al gener de 2023 a través de la web de l'associació Swim for ELA. Els diners recaptats els recollirà l'associació Swim for ELA i els repartirà entre l'Institut d'Investigació de Bellvitge, la Fundació Miquel Valls i la Fundación Luzón. L’any passat, entre totes les accions dutes a terme, es van recaptar 72.000 euros per a l’ELA.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: