1 de 10
FORMACIÓ

El programa «Woman Tech» fomentarà les vocacions tecnològiques femenines

El TIC Sud i l'ajuntament de Reus impulsen un curs gratuït de programació dirigit a dones

El Clúster Mànager, Sergi Novo, i la consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès. | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 13 d'octubre de 2022 a les 13:27 |
D'octubre a desembre, el programa Woman Tech fomentarà les noves vocacions tecnològiques entre les joves. Impulsat pel Clúster TIC Catalunya Sud i la regidoria d'Economia, Coneixement i Habitatge de l'ajuntament de Reus impulsen aquestes formacions per potenciar el talent femení en el sector tecnològic. 

Es preveu que hi participin una quinzena de joves entre 13 i 18 anys


El programa Woman Tech arrencarà el dimecres 19 d’octubre amb un webinar en el qual tres professionals amb perfil tecnològic compartiran la seva experiència via streaming. Les tres ponents seran Anna Satishur, Integrations & Partners Business Manager de Movertis; Karina Simieli, Co-fundadora d’Expacia XR; i Eva Cros, tècnica de formació de la Fundación Esplai.

Després d’aquest tret de sortida, s’iniciarà la formació inicial de programació i noves tecnologies per a dones, que es farà del 19 al 26 de novembre i que se centrarà en àmbits tecnològics amb alta demanda de talent, com són la codificació, la intel·ligència artificial o el Big Data. El curs intensiu tindrà format presencial i es farà al llarg de dos caps de setmana a les instal·lacions de REDESSA Tecno, amb la previsió que hi participin unes 15 de joves d’entre 13 i 18 anys.

El 17 de novembre tindrà lloc la jornada "Dones TIC"


El programa Woman Tech es completarà amb la celebració de la Jornada ‘Dones TIC’ el 17 de novembre al Foyer de firaReus Events. Una sessió presencial amb conferències i una taula rodona que comptarà amb la presència de dones professionals en diferents àmbits TIC i on es destacarà el paper de la dona a l’àmbit empresarial i tecnològic de la ciutat de Reus i la seva àrea d’influència. Entre les ponents hi haurà Àurea Rodriguez, de Talentea i Susana Prado, general manager d’Inetum a Catalunya.

Totes les sessions estaran obertes a la ciutadania i, especialment, als centres formatius de la ciutat de Reus. Sergi Novo, del Clúster Mànager del TICSud, ha destacat el reforç i l’impuls que s’ha donat a aquesta iniciativa “per fomentar i potenciar el talent femení i les vocacions tecnològiques entre les dones més joves en un sector on la presència de la dona és encara minoritari”. En aquesta línia, Novo ha anunciat també que al mes de novembre es faran els primers tallers del TIC Sud i empreses associades als instituts Maria Rosa Molas i Baix Camp.

Per la seva part, la regidora d'Economia i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha remarcat que “hem de treballar perquè les nenes i les joves accedeixin a les oportunitats de futur que aquest sector planteja”. Per altra banda, al llarg del darrer trimestre de l’any, s’impulsaran també dos tallers TIC a centres de Formació Professional de Reus i una taula rodona sobre l’actualitat del sector TIC a les comarques de Tarragona i les previsions per al proper any.  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: