1 de 10
POLÍTICA

La CUP denuncia l'aparcament de l’antiga Hispània a l’Agència de Residus de Catalunya

Alerten que part del sòl està contaminat i que a l’informe no es detallen tasques de descontaminació

La regidora de la CUP Mònica Pàmies a la roda de premsa | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 13 d'octubre de 2022 a les 12:20 |
Fa tot just una setmana, la CUP va fer públic que part del sòl dels terrenys de l’antiga Hispània estan contaminats amb elements com plom, mercuri o cadmi. Aquest dijous, en roda de premsa, el grup municipal ha anunciat que han interposat una denúncia a l’Agència de Residus de Catalunya per posar-los en coneixement de la situació. 

El projecte no detalla tasques de descontaminació


La zona de l’antiga Hispània, parcialment contaminada, serà l’espai on s’ubicaran un bloc de pisos de protecció oficial i un aparcament subterrani de tres pisos amb 340 places. El projecte de l’aparcament, amb un cost d’onze milions d’euros, ara per ara no preveu tasques de descontaminació, de manera que des de la CUP s’ha impulsat una instància per tornar a avaluar l’obra, el projecte i el sobrecost que s’hauria d’assumir en cas de descontaminar el sòl.

Aquest fet, segons la regidora de la CUP, Mònica Pàmies, indica que “tot són sobrecostos”, ja que tampoc s’hi inclou la desviació de la mina d’aigua, tot i que “els estudis indiquen que n’hi ha una i que s’ha de canalitzar”. A més, els informes mediambientals exposen que aquest corrent d’aigua podria escampar els elements contaminants. 

L'equip de govern i la CUP es reuneixen aquest dijous


La CUP ha qüestionat el projecte per diversos motius, ja que l’aparcament s’ubicaria a tocar de la Zona de Baixes Emissions en fase 1 i dins d’aquesta en la fase 2, a més de suposar una multiplicació dels fums contaminants a la zona. També subratllen que els moviments de terra contaminada suposarien un perill a la salut dels treballadors i dels veïns de l’antiga Hispània. 

Aquest mateix dijous, l’equip de govern i el grup municipal de la CUP es reuniran per fer una reunió bilateral sobre el projecte. Segons Pàmies, des de l’ajuntament es van excusar assegurant que si mancava informació ha estat per la falta de temps en les comissions informatives, tot i que critiquen que se n’han fet cinc on l’antiga Hispània era un dels punts de l’ordre del dia i dues més en què era el tema exclusiu. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: