1 de 10
FORMACIÓ

Quatre jornades per fomentar l'economia social amb la Comunalitat Reus Sud

El programa comença aquest dijous amb una xerrada sobre l'energia elèctrica a la ciutat

La primera jornada és aquest dijous sobre energia elèctrica | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 d'octubre de 2022 a les 10:40 |
La Comunalitat Reus Sud, el projecte de foment de l’economia social, solidària i del cooperativisme que incideix en l’àrea sud de la ciutat, organitza aquest mes d’octubre quatre jornades. Tenen l'objectiu d'incentivar la participació ciutadana entorn a tres dels eixos de treball del projecte: sobirania energètica, alimentària i cures comunitàries.

Les jornades comencen aquest dijous


La primera de les jornades tindrà lloc aquest dijous, 13 d’octubre, de 7 a 8 de la tarda al Centre Cívic Migjorn, sota el títol “Pot autoabastir-se Reus d'energia elèctrica?” a càrrec de Sergi Saladié, geògraf i professor associat al Departament de Geografia de la URV. S’aprofundirà en les possibilitats perquè ens abastim d’energia elèctrica a una escala regional.  

El 19 d’octubre, de 6 a 8 de la tarda al Centre Cívic Mas Abelló, es farà la segona trobada per crear un espai d’empoderament de dones al sud de Reus per crear relacions interpersonals promovent l’autoestima i construir xarxes de suport. Per participar-hi no cal fer inscripció prèvia.

Sobirania alimentària a les dues últimes xerrades


D’altra banda, el 20 d’octubre, de les 7 a 8 hores al Centre Cívic Migjorn, s’ha programat la xerrada “Com funciona el nostre sistema alimentari?” a càrrec de Paula Llaurador Coll, membre del node del Camp de Tarragona del Col·lectiu Eixarcolant i dinamitzadora local agroecològica. La xerrada exposarà com funciona el nostre sistema alimentari, els reptes que té i els problemes que afronta, així com el debat d’estratègies per fomentar un sistema agroecològic local que permeti generar una alimentació en equilibri amb el territori.

Finalment, el 27 d’octubre de 6 a 9 del vespre al Centre Cívic Migjorn tindrà lloc la jornada “Alternatives per contribuir a la Sobirania alimentària” on es descriuran iniciatives i experiències vinculades a la sobirania alimentària. Hi participaran diverses entitats amb l’objectiu d'inspirar nous projectes que generin llocs de feina estable, equilibrar l’activitat econòmica del territori i contribueixin a transformar els barris del sud de Reus.

La Comunalitat Reus Sud és una de les 22 comunalitats urbanes que s’han constituït a Catalunya gràcies al programa de subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. La Comunalitat Reus Sud s’articula a través de cinc entitats: Icaria Cooperativa, les cooperatives Les Abelles, Llars Familiars, l’Associació Reus Refugi i l’Ajuntament de Reus. Per assisitir a les jornades cal fer inscripció prèvia (menys a la trobada de la xarxa de dones) a través d'aquest enllaç

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: