1 de 10
LLENGUA

Nouvinguts al Baix Camp aprenen català a través de cursos presencials

Són finançats per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme i tenen el suport del Consell Comarcal i de diferents ajuntaments

Els cursos s'adrecen a persones nouvingudes que volen aprendre la llengua | ND
per M.B., Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2022 a les 08:00 |
Entre setembre i novembre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus haurà engegat començat nou cursos presencials de català finançats per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme (DGMRA), i que tenen el suport del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp i diversos ajuntaments de la comarca. Aquests se sumen a la iniciativa tot cedint aules o espais municipals per dur a terme aquestes accions.

Certificat d'AcollidaD’entre totes aquestes formacions, sis cursos s’han iniciat dins del marc del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp. Concretament, parlem de 110 persones nouvingudes a la comarca que aprenen la llengua. Per tal de rebre els Certificats d’Acollida atorgats per la Generalitat, les persones sol·licitants han de completar tres mòduls formatius sobre l'aprenentatge del català o alfabetització amb un mínim de 90 hores de formació; coneixements laborals amb un mínim de 15 hores de formació; i coneixements de la societat catalana i l’entorn amb un mínim de 15 hores de formació.

Tot plegat, s'apunta des del Consell Comarcal, "és una bona oportunitat per tal que les persones nouvingudes puguin conèixer la llengua catalana i fomentar la cohesió social i la participació entre elles". A banda de Reus i Cambrils, municipis que tenen serveis locals de català i, per tant, "compten amb una oferta general més continuada", a través del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, han iniciat cursos.

Més de 160 alumnes ja s'hi han inscrit


D'aquesta manera, ja se'n fan a Mont-roig del Camp, Riudoms, Prades i Montbrió del Camp. En total, s’hi han inscrit més de 160 alumnes, xifra que augmentarà al novembre, quan comenci un desè curs amb el mateix finançament de la DGMRA a Miami. Tots aquells alumnes que tinguin l’assistència mínima que es demana rebran un certificat a mitjans de desembre.

Aquests cursos se sumen a l’oferta general del CNL que, trimestralment, imparteix cursos a Reus, Cambrils, Falset i l’Hospitalet de l’Infant, on aquest trimestre s’han inscrit més de 900 alumnes.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: