1 de 10
OBRES I MILLORES

​Arriba la segona fase de transformació de la zona del raval de Santa Anna

La reforma del tram fins a la plaça de Catalunya i el carrer de Salvador Espriu tindrà una durada de quatre mesos des d’aquest dijous

Aquest dijous comença la segona fase de transformació del raval de Santa Anna | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 11 d'octubre de 2022 a les 11:04 |
La segona fase de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna, que afecta el tram fins a la plaça de Catalunya i el carrer de Salvador Espriu, comença aquest dijous 13 d’octubre. Les obres, amb un termini d’execució de quatre mesos, s’han adjudicat a Garcia Riera SL per un import de 721.890,99 euros (IVA inclòs).

Aquesta transformació donarà continuïtat a les obres del primer tram del raval, entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i preveu la millora urbanística dels vials amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i afavorir el vianant. El projecte compta amb finançament Next Generation de la Unió Europea i defineix les obres de reforma de la pavimentació, drenatge, enjardinament i mobiliari urbà.

S'incorporaran més parklets, jardineres i punts de Wifi, entre altres elements


Pel que fa al paviment, al tram del raval Santa Anna se substitueix l’encintat de la vorera sud per una vorada accessible, que permeti la recollida de les aigües de pluja. Al carrer Salvador Espriu es renova tot el paviment existent i es preveu un paviment a un sol nivell, separant la zona de vehicles de la zona de vianants mitjançant jardineres.

També s’incorporaran nous elements de mobiliari urbà com els parklets, ja instal·lats a la primera fase, que són un conjunt de fusta amb jardineria i bancs. A més, s’hi instal·laran cadires, taules, papereres, bancs de fusta i aparcaments per a bicicletes. Dins el projecte s’instal·laran sistemes smart city de mobilitat sostenible com el control d’accés restringit a través de pilones mitjançant identificació automatitzada de lectura de matrícula de vehicles; càmeres de videovigilància, punts de cobertura Reus Wifi d’accés públic, entre altres.

Es preveuen diverses afectacions al trànsit


Les obres provocaran afectacions al trànsit, de manera que es recomana accedir al tomb de ravals pel carrer del Doctor Robert, de la Selva del Camp i de Santa Anna. Els vehicles de repartiment comercial podran fer les descàrregues al carrer de Vallroquetes entre les 7 i les 11 del matí. 
 

Plànol de les afectacions del trànsit a la segona fase de transformació del raval de Santa Anna Foto: Cedit


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: