1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Promouen un monument a Companys a Reus

S'inaugura el dissabte 15 d'octubre, quan es commemora el 82è aniversari del seu afusellament

Els avis i àvies per la llibertat han recaptat fons per al monument a Companys | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 11 d'octubre de 2022 a les 17:00 |
La tercera és la bona. Amb aquestes paraules, Albert Maria, del grup de coordinació d’Avis i Àvies per la Llibertat de Raeus, ha descrit com ha estat fer possible un monument en homenatge a Lluís Companys. A través d’un mecenatge i de la col·laboració de l’ajuntament, aquest proper dissabte 15 d'octubre s’inaugurarà el bust, un projecte que han aconseguit tirar endavant al tercer intent. 

S'inaugurarà el dissabte 15 a dos quarts d'1


El nou monument, el primer a la ciutat en honor al president Companys, estarà situat a la plaça de la Llibertat. Es tracta d’un bust i una placa inscrita amb la frase “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer”. També inclourà unes petjades que simbolitzen “la petjada del president a la història”. 

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte 15 d’octubre, dia del 82è aniversari de l’afusellament de Companys. A dos quarts d’1 del migdia, els avis i àvies duran a terme un parlament que continuarà amb una intervenció per part de l’alcalde Carles Pellicer. 

"Havia de tenir un monument a Reus"Des de l’entitat se subratlla la importància del monument “perquè no n'hi havia, de dedicat a Lluis Companys, i per això hem decidit que com a president afusellat pel franquisme havia de tenir-ne un a Reus”. El monument ha estat un projecte finançat conjuntament entre el consistori, que ha aportat el cost del bust, i l’entitat, que ha finançat el peu del monument, la placa i la part de les petjades.

“La recaptació ha durat un mes, perquè va començar el 16 de setembre”, explica Maria, “i amb aquest temps ho hem tirat endavant”. Els fons recollits i fons propis han servit per costejar una part del monument, encara que des d’Avis i àvies per la Llibertat asseguren que encara estan oberts a més aportacions de fons, ja que “no hem arribat exactament al que ens costava”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: