1 de 10
RELIGIÓ

El bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, nou arquebisbe de València

El prelat mantindrà el càrrec a la seva actual diòcesi fins la presa de possessió, el 10 de desembre

Benavent, anunciant la notícia del seu nomenament, este dilluns. | ACN
per Redacció, Terres de l'Ebre | 10 d'octubre de 2022 a les 18:01 |
El Vaticà ha nomenat l'actual bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, nou arquebisbe de València. El mateix Benavent ha fet públic un anunci pres fa mesos i que s'havia filtrat fa pocs dies als mitjans de comunicació. El prelat mantindrà el seu lloc a la diòcesi de Tortosa fins la presa de possessió el pròxim 10 de desembre a València. De moment, tot i que ja han començat les travesses i les especulacions, ha descartat donar cap nom de possibles successors en el càrrec. Benavent va arribar a Tortosa l'estiu de 2013 substituint Javier Salinas. Anteriorment ja havia estat bisbe auxiliar de València. Este dilluns, i després d'un discurs que també ha fet parcialment en castellà, no ha amagat la satisfacció que li suposa "tornar a casa".

"És un repte. Per a mi és com tornar a casa, però amb un paper diferent al que tenia abans. M'hauré de situar en esta funció i esta missió", ha declarat Benavent després de l'anunci oficial del Vaticà i del seu discurs al palau episcopal de Tortosa este mateix dilluns al migdia. Benavent substituirà l'actual arquebisbe Antonio Cañizares, que es mantindrà com a administrador apostòlic diocesà fins la presa de possessió, que tindrà lloc en una missa a la catedral de València.

Ha recordat que, a banda de ser valencià d'origen, allí va començar com a capellà i ha desenvolupat bona part de la seva carrera eclesiàstica, donant classes de Teologia durant 20 anys i exercint com a bisbe auxiliar entre 2007 i 2013. "Hi tinc molts bons amics, sacerdots que han estat alumnes meus. Ho afronto amb il·lusió i la preocupació de fer-ho de la millor manera possible", ha relat.

Benavent ha volgut subratllar l'ambient "familiar" de la diòcesi de Tortosa en comparació amb la seua pròxima destinació. "Ha estat com continuar estant a casa", ha insistit. A Tortosa, ha recordat, va viure la mort dels seus pares però també episodis de conflictivitat política i social com l'1 d'octubre de 2017. Considera que no va ser un moment "complicat" perquè "esta polèmica no va entrar dins de la vida eclesiàstica: l'Església sempre hem respectat les opcions personals de cadascú dins de la política".

"Mai m'he trobat en cap visita a una parròquia cap persona que em demanés que em pronunciés per estos temes. Aquí a Tortosa s'ha tingut la gran sort de respectar les opcions polítiques de cada persona i no estar l'església al servei o en contra de cap projecte polític", ha tancat.

L'actual bisbe de Tortosa ha remarcat també la restauració de la façana de la Catedral i la finalització de les obres de les escales i la plaça de davant del temple. Ha afegit a estes actuacions la recuperació de retaules i imatges de l'interior. Per contra, ha lamentat com una de les assignatures que dixa la manca de vocacions i de relleu generacional dels capellans. "És el gran repte del futur: he ordenat sis capellans en tots estos anys, tenim un seminarista. És poc. Han vingut tres sacerdots de Madagascar per un conveni amb una diòcesi", ha analitzat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: