1 de 10
POLÍTICA

Els PGE preveuen una partida per a l'ampliació del Centre de Lectura

L'estudi informatiu per desdoblar la carretera N-420 entre Reus i Alcanyís rep una dotació de mig milió d'euros

Façana del Centre de Lectura de Reus | Joel Medina
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 10 d'octubre de 2022 a les 20:30 |
"Són els pressupostos més socials de la història i no és un eslògan, és la veritat", ha apuntat la diputada reusenca del PSC al Congrés per Tarragona, Sandra Guaita, en declaracions a Reusdigital.cat. La també proposada per ser l'alcaldable socialista a la capital del Baix Camp de cara a les municipals de 2023 ha exposat que "de cada 10 euros dels comptes, 6 es destinaran a despesa social" i ha volgut posar l'accent en les inversions previstes al Camp i a les Terres de l'Ebre en general, i a la nostra ciutat en particular.

Dotació per a l'estudi del desdoblament de l'N-420 entre Reus i AlcanyísEn aquest sentit, "i perquè creiem en la capitalitat cultural de Reus", Guaita ha indicat que els Pressupostos generals de l'estat (PGE) contemplen una dotació de 150.000 euros per al projecte d'ampliació del Centre de Lectura. "És una entitat històrica i el nostre compromís és ser al seu costat", ha precisat la diputada, qui també ha comentat altres inversions en àmbits diversos com les infraestructures. L'aeroport, posem per cas, rebrà una injecció de 4,2 milions. 

Per a la base àeria, les actuacions planificades passen, entre altres, per "millorar la seguretat de les persones i de les instal·lacions", ha indicat Guaita, a través d'una sèrie d'obres i treballs xifrats en aquest cas en 1,36 milions. Quant a l'estudi informatiu per desdoblar la carretera N-420 entre Reus i Alcanyís, al Baix Aragó, aquest comptarà amb un pressupost de 500.000 euros. "És una reclamació del territori, l'escoltem i l'atenem", ha fet constar. Els projectes de variants de la N-420 al seu pas per Riudecols, Corbera d'Ebre i Gandesa (Terra Alta) apareixen als PGE dotats de la mateixa quantitat. 


Guaita s'ha referit igualment a les futures estacions ferroviàries de Bellissens i intermodal. Pel que fa a la primera, ha manifestat que els pressupostos de l'estat han establert uns 200.000 euros per acabar l'estudi que permetrà, en endavant, validar el projecte constructiu de l'equipament. "És una reclamació història dels veïns del sud de Reus, i el grup municipal del PSC al ple també l'ha reclamada", ha raonat la diputada. 

Sobre l'estació intermodal, Guaita ha detallat que són 500.000 euros els assignats a la conclusió de l'estudi del qual se'n derivarà, al futur, la ubicació exacta de la infraestructura. 

Mesures per a joves i pensionistesEn matèria social, Guaita ha dit que “aquests són uns pressupostos pensats per fer costat a les classes mitjanes i treballadores, i protegir-les dels efectes de l’increment de la inflació (a les comarques tarragonines, la inversió prevista és superior als 310 milions). “Un dels grans beneficiats seran els 12.000 estudiants de la demarcació que podran rebre una beca (dels quals uns 1.500 reusencs), o els més de 180.000 pensionistes del Camp i l'Ebre, que veuran com les seves prestacions s’incrementaran en un 8’5%. "A Reus en tenim uns 23.000; per tant, parlem d'una mesura important per a moltes persones", ha argumentat, tot afegint que amb el PP les pensions "s'apujaven un raquític 0,25%”.

En la mateixa línia s’ha manifestat prèviament i en roda de premsa el diputat Joan Ruiz, qui ha remarcat que “els socialistes hem tornat a posar les comarques de Tarragona al mapa de les inversions del govern central, d’on havíem quedat exclosos durant els anys de governs del PP.”
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: