1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Prop de 2.000 veïns de Vandellòs i l'Hospitalet es beneficien de les targetes moneder

Amb aquestes, el consistori subvenciona la compra de béns i serveis a les empreses locals

Una usuària de la targeta moneder, en un establiment adherit a la campanya corresponent | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2022 a les 20:30 |
Ja circulen per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant les targetes moneder que l’ajuntament ha lliurat als veïns que les han demanades i que compleixen els requisits. Amb aquestes, el consistori subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la campanya Fes-la rodar de 2022. El consistori ha rebut 814 sol·licituds i ha activat 625 targetes, fins al moment.

Mesura de suport per al teixit localAquesta xifra representa, actualment, un total de 1.985 veïns beneficiats per aquesta quarta convocatòria d’ajuts municipals per al foment del teixit empresarial local, que el consistori ha obert "per continuar reduint l’impacte negatiu de la crisi sanitària en l’economia local, influir positivament en la demanda i ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals", segons ha explicat la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

El 25 de novembre és la data límit que aquestes persones tenen per gastar les targetes als negocis locals que s’han sumat a la campanya Fes-la rodar de 2022 (53 establiments en total). De les 625 targetes atorgades, el 94%, aproximadament, són Targetes Consum 100% Plus (587 en total), per a llars que superen els valors de renda fixats, i tenen un saldo d’entre 100 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d’aquest ajut només hauran de pagar el 50% de l’import de la compra. De l’altre 50% se’n farà càrrec l’Ajuntament.

L’altre 6 % són Targetes Consum 100 % (38 en total), per a llars municipals en situació de vulnerabilitat, i tenen un saldo que oscil·la entre els 150 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament (el 100% de la compra anirà a càrrec de la targeta).

Com funcionen?Les targetes moneder es podran utilitzar en qualsevol de les empreses locals adherides a la campanya dins del termini establert (els euros que no es bescanviïn no s’acumularan per a les pròximes campanyes ni es podran recuperar).

Queden excloses les vendes de tabac, alcohol, jocs i apostes. Com l’any passat, les compres s’hauran de fer, com a mínim, a tres establiments diferents i s’han establert els mateixos límits de facturació màxima per establiment:  6.000 euros (per a les empreses del sector de l’alimentació); 8.000 euros (per a les empreses del sector de restauració); i 10.000 euros (per a les empreses del sector de l’equipament personal i de la llar).

Les targetes moneder seran reutilitzables per a campanyes posteriors. El duplicat, en cas de pèrdua o deteriorament per mal ús, tindrà un cost de 10 euros. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: