1 de 10
OPINIÓ

Cultura i Cultura i Cultura

per Daniel Recasens, Reus, Catalunya | 10 d'octubre de 2022 a les 15:40 |
Acabat l’estiu i després de viure intensament la Festa Major per Sant Pere i Misericòrdia, encetem una tardor d’un Reus que continua ple a vessar de Cultura, cinema, teatre, música, dansa, patrimoni... una activitat que no s’atura i que no oblida la creació que és feta des del propi talent del territori.

Us convido a omplir aquests espais de la ciutat que ens oferiran tot de propostes. Fixeu-vos, per exemple, en els nostres teatres, on hi podreu trobar cada setmana espectacles diversos. Repasseu-ne els programes perquè resulten inesgotables. Busqueu i remeneu perquè estic convençut que hi trobareu allò que us interessa. Òpera en català, música contemporània, espectacles familiars, reflexió i lleure. Per a totes les edats. Hi busquem, alhora, arribar al màxim de persones tant des d’un llistat de descomptes que miren de saltar la trava del preu com des de programes com l’Apropa Cultura on l’accent cal posar-lo en les capacitats diverses.

I com que a Reus la Cultura se suma i multiplica hi afegirem festivals que ja són clàssic de casa nostra com l’Accents, el Cos o el memorimage o d’altres que van arrelant com el Psicurt. Sinergies entre tot d’agents del territori que fan més gran el nostre patrimoni. Amb cadascun hi posem una nova peça en aquesta programació cultural estable i entre tots anem vestint-nos dels valors imprescindibles que ens aporta la Cultura.

I posem-hi més ingredients, com els concerts del cicle Reus Cultura Contemporània, que ens posa al dia musicalment i ens endinsa en un circuit de sales necessari, o mantenim la tradició reusenca pel Jazz al Castell del Cambrer amb el Reus Jazz Cava o reeconeguem-nos com a ciutat del circ gaudint-ne cada mes amb els espectacles del Circ Llunar. La ciutat és epicentre cultural i cal que n’exercim.

Del Museu estant ens expliquen el fons patrimonial, la nostra història, referents indefugibles i des de les biblioteques municipals la paraula és al centre amb un programa d’activitats que no para de burxar i recordar-nos que no només hi trobarem tots els llibres que ens convingui. Creiem en el talent del territori, hi confiem i l’acompanyem amb projectes que ja estan teixint un fil de creació que brilla de forma merescudíssima. El projecte Bartrina n’és només un exemple com ho és el cicle Grans Mestres, que torna a repetir arreu del país a través de les sales del Caixa Fòrum.

Estic convençut que és remant tots plegats, al mateix ritme, i envers la mateixa direcció que aconseguirem reforçar la capitalitat cultural de Reus.

Daniel Recasens és regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: