L'Ajuntament de Reus engegarà en els propers dies els processos participatius per elaborar el cinquè Pla Municipal de Polítiques Feministes i el segon Pla Municipal de Polítiques de Diversitat Sexual i de Gèneres de la ciutat. Reus disposa d’una trajectòria referent a les polítiques d’igualtat amb la incorporació ja des dels anys 2000 del treball amb perspectiva de gènere a les polítiques municipals.
El primer Pla de Polítiques de Gènere es va aprovar l'any 2007 i el primer pla relatiu a les polítiques LGTBI+ va entrar en vigor el 2019. Ara, s’inicien en paral·lel els processos per elaborar el 5è Pla Municipal de Polítiques Feministes i el 2n Pla Municipal de Polítiques de Diversitat Sexual i de Gèneres.
El 5è Pla Municipal de Polítiques Feministes "analitzarà la situació actual de les desigualtats existents a la ciutat entre les dones i els homes incloent-hi les darreres actualitzacions de la legislació. Un pla que té com a objectiu arribar a una societat feminista; assolir la igualtat real entre les dones i els homes, tenint present la justícia social i els drets humans, i cercar noves estratègies per aconseguir una ciutat lliure i segura, tot eradicant les violències masclistes", segons fonts municipals.
En paral·lel a l’elaboració del Pla de Polítiques Feministes s’inicia el procés per a l'elaboració del 2n Pla Municipal de Polítiques de Diversitats Sexuals i de Gèneres. En aquest cas també es produeix un canvi de nom "amb la finalitat d’incloure a totes les persones de la comunitat LGBTI+ i amb la voluntat de no reduir a unes sigles la comunitat". El nom segueix la línia del Punt d’atenció a les diversitats sexuals i de gèneres, inaugurat el 2017 , sent el primer del Camp de Tarragona, i formant part de la Xarxa de Serveis d’atenció integral LGBTI de Catalunya.
Consulteu aquí el procés d'elaboració dels plans.