1 de 10
DIGUES LA TEVA

Vergonyós

Article a la secció «Digues la teva» a càrrec de Junts per Riudecanyes | Cedida
per Grup municipal de Junts per Riudecanyes, Reus, Catalunya | 10 d'octubre de 2022 a les 09:30 |
Riudecanyes torna a ser notícia. El nostre municipi sempre ha estat actiu i dinàmic, pioner en moltes coses i, en diverses ocasions, ha estat un pas per davant d'altres poblacions fins i tot més grans. Però des de fa tres anys, el nom de Riudecanyes es continua sentint per tot arreu però de manera negativa.

Coincidint amb el canvi de govern i l’entrada de l’equip d’ERC, va començar la davallada focalitzada en l’art de desballestar la feina feta en mandats anteriors. Primer vam perdre pes i la presència als primers llocs del rànquing del pagament per a la generació dels residus domèstics. Aquest ajuntament va unificar la quota perquè tothom pagués el mateix, sense premiar aquells ciutadans i ciutadanes que reciclen, ni penalitzar als qui no volen cuidar del seu entorn ni del seu planeta.

Vergonyós! Vàrem passar de tenir uns carrers amb els cubells del mateix color a la imatge dels cubells de mil colors i a les bosses penjades sense res. Una cosa realment incongruent, ja que des del mateix Consell Comarcal del Baix Camp es promovia aquest tipus de pagament per generació amb l’objectiu d’incentivar positivament a qui encara no reciclava i donar-li així un al·licient per començar a fer-ho. Aquesta ens la vam haver d'empassar.

L'última també és de jutjat de guàrdia. El passat 30 de setembre, el nostre grup municipal de Junts per Riudecanyes, actualment a l’oposició, va fer una proposta de modificació de l'ordenança fiscal en la qual sol·licitava que, a l'apartat de bonificacions, s'incloguessin diferents punts d'interès pels habitants de Riudecanyes. Proposàvem bonificar a tot aquell que col·loqués plaques solars fotovoltaiques pel seu propi autoconsum. La bonificació era del 50% de l'IBI i com a màxim de 1.000 euros anuals durant els primers cinc anys des de la seva col·locació. Aquesta opció està reflectida en la majoria d'ajuntaments del nostre país, com ara Reus, Mont-roig del Camp o l'Aleixar, per mencionar-ne alguns.

La sorpresa, pel conjunt de vilatans de Riudecanyes, va arribar quan l'equip de govern en ple va haver de votar aquesta moció perquè va obtenir cinc vots en contra per part d'ERC de Riudecanyes i els nostres quatre vots a favor. Van tombar la moció al·legant excuses barates, argumentant que s'hauria de fer un estudi econòmic, revisar l'IBI, o modificar el POUM entre altres.

Des del grup municipal de Junts per Riudecanyes creiem que, a aquestes alçades i amb discurs sobre el canvi climàtic sobre la taula, sempre amb l’intent de buscar la millor fórmula per contribuir amb l'estalvi energètic, se li hauria de donar un cop de mà a totes aquelles propostes que sumin en aquest sentit. El vot en contra de l’ajuntament de Riudecanyes, per culpa dels cinc vots d’ERC que no fan prosperar la moció, és una autèntica vergonya que no es pot permetre. Ens hem convertit en l'únic ajuntament de la demarcació de Tarragona que vota en contra de bonificar als seus veïns per col·locar plaques solars fotovoltaiques pel seu autoconsum.

Per això, des de Junts per Riudecanyes tenim clar que aquest govern no mira pel seu poble i té com a únic objectiu esquarterar i tirar per terra qualsevol proposta que se li faci des del grup de l'oposició.

Grup municipal de Junts per Riudecanyes a l'Ajuntament de Riudecanyes. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: