1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Falset dedicarà una plaça a Neus Català

L’acte es durà a terme aquest dissabte en el transcurs de l’entrega de premis del segon Certamen Literari Neus Català, organitzat per Òmnium Cultural Priorat

Neus Català | memoria.gencat.cat
per Reusdigital.cat, Falset | 8 d'octubre de 2022 a les 11:30 |
Falset dedicarà aquest dissabte 8 d'octubre, dos quarts de 7 de la tarda, una plaça a Neus Català, en memòria d'aquesta il·lustres prioratina (els Guiamets, 1915-2019), supervivent dels camps de concentració nazis i reconeguda per la seva lluita per la justícia, les llibertats democràtiques i els drets humans.

La plaça Neus Català s'ubica davant de Cal Magrinyà, edifici que acull la biblioteca municipal i la Casa de la festa, i que es troba just al costat d'altres equipaments culturals com l'Escola de Música. En aquest sentit, l'Ajuntament vol dotar d'un doble simbolisme a aquesta plaça, d'una banda, com a símbol dels valors i el llegat de Neus Català i, de l'altra, com a porta d'accés a la cultura i el patrimoni. En bona part, com afirma l'alcalde Carlos Brull, “tant el llegat de la Neus Català com l'enriquiment cultural ens fan més lliures”.

L’acte es durà a terme en el transcurs d’entrega de premis del segon Certamen Literari Neus Català, organitzat per Òmnium Cultural Priorat. A banda de l’entrega dels reconeixements als guanyadors, l’acte comptarà amb una actuació musical i un brindis.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: