1 de 10
LITERATURA

Edició de 25 anys

Quaderns Crema celebra el quart de segle "La gran novel·la de Barcelona", de Sergi Pàmies

Una imatge de Sergi Pàmies | Adrià Costa
per Jordi Cervera Nogués, Reus, Catalunya | 7 d'octubre de 2022 a les 10:30 |
Quaderns Crema ha decidit celebrar el quart de segle d'un dels llibres d'un dels autors fetitxe del seu catàleg, es tracta de La gran novel·la de Barcelona, de Sergi Pàmies.
 
Aquesta gran novel·la que, ves per on, és un recull de contes que va reble el premi Crítica Serra d'Or demostra que el temps passa però que ho fa amb benevolència i sense gaires arrugues si la pell es de ona mena i està ben hidratada, com seria el cas d'aquesta obra.
 
El sentit de l'humor irònic i mesurat de Pàmies continua mostrant-se, vint-i-cinc anys després, amb una efectivitat i una frescor envejables, la qual cosa demostra que el pas dels anys ha erosionat ben poc l'escorça i l'ànima d'aquestes històries.
 
Pàmies, que, mantenint el seu sentit de l'humor, qualifica el seu llibre "d'objecte vintage" és un dels grans contistes catalans contemporanis i, amb una obra no especialment abundant, s'ha fet un nom indiscutible que es posa de manifest amb l'expectació que desperta cada nou llibre.
 
En aquesta edició també hi trobem un pròleg de Jordi Puntí que ens situa perfectament en context i ajuda als lectors que no van viure el moment de la publicació original a entendre al realitat del moment i el paper concret de la literatura de Pàmies.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: