1 de 10
POLÍTICA

El PSC defensa una proposta de pressupost per al 2023 amb més pisos, zones verdes i policies

Els socialistes lliuren el document al govern per tal que aquest "l'analitzi i el tingui en compte"

Una imatge de l'acte en què el PSC ha presentat la seva proposta de pressupost municipal per al 2023 | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 20:32 |
El PSC Reus ha presentat aquesta tarda de dijous la seva proposta per als pressupostos municipals per a l’any 2023, un document que ja ha fet arribar al govern per tal que "el pugui analitzar i el tingui en compte a l’hora de concretar les partides del pròxim any", segons s'ha exposat en un acte el Castell del Cambrer.

140 milionsEls socialistes han dissenyat un pressupost amb 140 milions d’euros (uns quatre més que l’actual), un increment que veuen "factible gràcies a l‟expectativa d‟increment d‟ingressos tributaris vinculada a l‟increment de l‟activitat econòmica”, segons ha exposat el secretari d’Economia del PSC a Reus, Isaac Bonillo, qui ha afegit que “no es tracta d‟un pressupost tancat, sinó d'unes línies dibuixades, ja que aquest pot variar si hi ha possibilitat de créixer econòmicament, com podria ser en funció dels Pressupostos Generals de l'estat”.

Bonillo també ha indicat que el document té tres eixos principals que són habitatge i urbanisme, seguretat i mobilitat, i medi ambient. En aquesta línia, el portaveu del PSC, Andreu Martín, ha destacat que “aquest pressupost està basat en les propostes que la ciutadania ens ha fet arribar a través de les carpes ciutadanes, de trobades en barris i de la campanya Tu fas el canvi”.

Pel que fa al pressupost, en matèria d’habitatge i urbanisme des del PSC proposen incrementar la partida 1,2 milions d’euros més "per disposar de més habitatge de lloguer social i per augmentar la despesa en via pública per al manteniment del dia a dia dels carrers, amb un paviment adequat i el mobiliari urbà en perfecte estat". En la partida de medi ambient també proposen que s'incrementi el pressupost "per crear més zones verdes i més grans" i, finalment, en seguretat i mobilitat, volen incrementar el nombre d’efectius de la Guàrdia Urbana "i acostar-se progressivament al mínim d’agents que demana la FEMP i la Unió Europea".

Accés del jovent a la cultura i promoció de l'esportL’increment en aquests tres eixos respecte al pressupost d’enguany és de gairebé 2 milions d’euros, quelcom que per al portaveu del PSC correspon a “la necessitat de disposar d‟uns pressupostos amb un fort caràcter social per tal d‟atendre les necessitats vinculades a la crisi social i econòmica".

Des del PSC també han destacat altres partides que incrementen com ara la subpartida de joventut dins de Cultura, "per tal de potenciar i fomentar l’accés a la cultura entre els joves"; en atenció ciutadana (on proposen un increment del 120% respecte al que es destina enguany); en esports, "per fomentar i promocionar" els diferents esports de la ciutat i pel manteniment de les instal·lacions esportives; i en ordenació i promoció turística (amb un increment del 6,4%).
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: