1 de 10
ESPECTACLES

Reus es prepara per viure el festival COS d'enguany

Amb set espectacles de dansa, quatre de gest i un d'itinerant, té lloc entre divendres i diumenge

La dansa, un dels àmbits del COS | ACN
per M.B., Reus, Catalunya | 20 d'octubre de 2022 a les 11:00 |
El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS serà del 21 al 23 d'octubre, en el que serà la 24a edició, un certamen interromput només el 2020 a causa de la pandèmia. En aquesta edició, portarà a Reus un total de set espectacles de dansa, quatre de gest i un que serà itinerant.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que "tornem a un COS sense limitacions i que volem que passi també al carrer, amb una programació atractiva i amb propostes per a totes les edats". El regidor ha remarcat la col·laboració entre Reus Cultura i la Coordinadora d'Escoles de Dansa Autoritzades de Reus, "col·laboració necessària atès el pes d’aquestes escoles a la nostra ciutat. Sempre hi ha hagut una especial implicació però ja l’any passat vam iniciar una col·laboració que persegueix una major professionalització de la intervenció".

A la plaça del Mercadal, durant els tres dies, trobarem dansa, amb l'espectacle inaugural de divendres; el dissabte, amb la companyia Expans'art (amb la interpretació d'Héctor Tarro i Marie-Lou Renom) i l'espectacle Un viatge a París, i el diumenge el duet Clementine Telesford & Lisard Trans, amb Sctoma.

La Palma serà un espai nou per a aquest festival. El dissabte també acollirà el COS amb espectacle per a petits Carrers de Vidre, de la companyia La Mujer del Carnicero, i diumenge Le voyage, de la Cia. JAM, un espectacle inclòs també al cicle Circ Llunar. El gest arribarà de la mà de la companyia El que ma queda de teatre amb l’espectacle Tempus, que parla de temps a través d’un vell rellotger i que es farà a la sala Santa Llúcia, el divendres a la tarda.

I al vespre del divendres també es podrà veure l’espectacle Crusoe, de la companyia basca Teatro Markeliñe, que l’any passat no van poder fer encara per culpa de la Covid, ja que la seva protagonista va donar positiu i no va poder desplaçar-se a Reus. Apostant pel talent local, dissabte a la plaça de la Patacada, la companyia Fil de Guà presentarà a Les Vespes, d’Aristòfanes, una història en defensa dels drets i llibertats col·lectius i el sistema judicial del moment.

La cloenda del COS anirà a càrrec de la Coordinadora d’Escoles de Dansa Autoritzades de Reus. Tots els espectacles són gratuïts excepte la gala de dansa del Teatre Fortuny que val 12 euros i que correspon al 10è Premi Internacial de Dansa Roseta Mauri.

El pressupost del COS 2022 és de 60.000 euros i l'Institut Municipal Reus Cultura compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, a través de l'OSIC.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: