1 de 10
SALUT

El Sant Joan amplia la galeria de metges amb la presència del doctor Francisco Jimeno Vidal

S'incorpora el traumatòleg a l'espai museístic del centre hospitalari

Afegeixen Jimeno Vidal a la galeria de metges de l'espai museístic de l'hospital reusenc | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 20:00 |
L’espai museístic de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amplia la galeria de metges que han destacat en la pràctica mèdica a la nostra ciutat.

Concretament, s’hi ha incorporat la ressenya biogràfica del doctor Francisco Jimeno Vidal (Reus 1906 - Barcelona 1978), que va introduir la traumatologia moderna a Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència de Alrum Jimeno, filla del Jimeno Vidal.

Durant la Guerra Civil, Jimeno Vidal va ser director de l’Hospital de Sang ubicat a l’Institut Pere Mata, cap quirúrgic del preventori de la Sabinosa i, posteriorment va posar en marxa un hospital per a malalts traumatològics de 700 llits a Banyoles. Durant aquest temps va atendre més de 6.000 fractures (unes 500 de fèmur) amb una mortalitat de només 3,5%, sent un dels metges amb més experiència traumatològica de tot l’estat.

A banda, el doctor Lluís Colomés, cap d’estudis de l’Hospital, ha pronunciat una conferència d’homenatge a Jimeno Vidal, a la sala d’actes de la Fundació Privada Reddis. Aquesta xerrada ha estat la classe que inaugura el curs acadèmic 2022/ 2023 de la filial de Reus de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. 

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull, des del maig de 2013, un Espai Museístic dedicat a la sanitat, que vol ser una mirada a l'evolució de la sanitat pública local.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: