1 de 10
POLÍTICA

«Se'ns havia dit que no féssim cap manifestació»: els alcaldes de Junts al Tarragonès criden a quedar-se al Govern

Héctor López Bofill, regidor a Altafulla, reclama plantejar el desmantellament de la Generalitat

Imatge d'arxiu de la seu de Junts a Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 6 d'octubre de 2022 a les 17:02 |
La major part dels alcaldes de Junts al Tarragonès van signar ahir una carta per tal que el partit romangui al Govern de la Generalitat, si bé es mostren molestos per la presa de posició per part d'alguns dels líders d'aquest espai polític, com ara Laura Borràs o Carles Puigdemont. Entre els que més s'oposen a sortir del Palau hi ha Jordi Llopart, alcalde de Creixell, que recorda que "se'ns havia dit a tothom que no féssim cap manifestació". Entre els motius pels que està en contra de trencar amb ERC hi ha la proximitat amb les eleccions municipals: "Ja l'administració és prou lenta com perquè surtin aquestes qüestions, això afectarà els nostres veïns, ningú ens ha explicat quines conseqüències se'n poden derivar", conclou Llopart.

La mateixa postura té Jaume Casas, alcalde de la Riera de Gaià, que a diferència de Llopart al 2023 no es tornarà a presentar com a candidat. Ho farà després de 39 anys al càrrec, i sobre el possible trencament creu que "és millor ser dins el govern".

A banda dels alcaldes de Creixell i de la Riera, al Tarragonès, també l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, i el de Perafort, Joan Martí Pla, s'han manifestat a favor de mantenir-se a l'executiu.

Fora de Junts, hi ha tres alcaldes que van assumir el càrrec mitjançant una candidatura de Junts per Catalunya però que no en són militants -Salou, Vila-seca, Salomó i la Nou de Gaià- i que per tant no poden dir-hi la seva. La decisió del trencament afectaria no només alcaldes, però, sinó que també perillen els càrrecs de la delegada del Govern, Teresa Pallarès, i el del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset. En tots dos casos, s'han manifestat obertament a favor de continuar governant.

Situació similar a la resta del Camp de Tarragona


La carta signada pels alcaldes incloïa també la signatura de representants del Baix Camp, com ara el de l'Argentera Lluís Castellví; de l'Aleixar, Toni Abelló; de Maspujols, José Antonio Rodríguez; de les Borges del Camp, Quim Calatayud; de Riudoms, Sergi Pedret; d'Alforja, Juanjo García; de Prades, Lídia Bargas.

Al Priorat, també l'alcalde de Capçanes, Lluís de l'Arca; la de la Bisbal de Falset, Emília Busquets; de Margalef, Joaquim Vilà; i de Porrera, Joan Carles Garcia, van signar el mateix manifest.

Silenci a Tarragona, a favor del trencament a Altafulla


Més enllà dels opositors a desfer el Govern de Pere Aragonès, també hi ha qui prefereix no dir la seva opinió o que s'hi mostra obertament a favor. En el primer cas, qui de moment decideix no intervenir hi ha Jordi Sendra, el candidat a alcalde de Tarragona per Junts. Sendra és ara mateix l'únic cap visible a la capital, donat que els tres regidors del grup municipal no són afiliats ni al PDeCAT ni a Junts, i afirma que "en el seu moment valoraré el resultat, però no em posicionaré".

I al costat de Tarragona Héctor López Bofill, únic regidor de Junts a Altafulla, és un dels més actius a les xarxes socials manifestant la seva postura a favor del trencament. Fins i tot en una piulada d'aquest dijous afirma que "l'independentisme ha de començar a plantejar-se deslegitimar i desmantellar aquest artefacte que els espanyols intel·ligents van acceptar per a refrenar les nostres aspiracions nacionals: la Generalitat de Catalunya".
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: