1 de 10
POLÍTICA

Pallarès, sobre la consulta a Junts: «L'important és que el partit estigui unit»

La delegada del Govern al Camp admet que la militància encara "un complex dilema" en haver de decidir per mantenir-se o sortir del Govern

Pallarès, a Reus el passat maig, quan va ser proclamada alcadable de Junts a les municipals de 2023 | MBO
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 11:35 |
La consulta a la militància de Junts per Catalunya per decidir si la formació es manté al Govern de la Generalitat o en surt, ja en marxa és previst que s'allargui fins el proper divendres a les 5 de la tarda. A partir de la pregunta "vols que Junts continuï formant part de l'actual Govern de la Generalitat de Catalunya?", hi ha tres opcions de resposta: sí, no o vot en blanc. Els resultats de la votació, en conseqüència, poden fer trencar l'actual coalició.

Un "complex dilema"En aquest sentit, les reaccions i postures de les figures rellevants de la formació subratllen el "complex dilema" que han d'encarar, tal i com l'ha descrit a Reusdigital.cat la delegada del Govern al Camp de Tarragona, la prioratina Teresa Pallarès. La també regidora d'Economia i Empresa de l'Ajuntament de Reus, ja proclamada com alcaldable de Junts a les eleccions municipals de 2023, ha indicat que la consulta s'ha plantejat "davant l'incompliment per part del nostre soci de govern de part substancial de l'acord d'investidura".

En aquesta línia, Pallarès ha admès que la decisió que han de prendre els 6.465 afiliats del partit "no és fàcil", si bé ha precisat a aquest mitjà que "es decideixi el que s'acabi decidint, el més important és que el partit es mantingui unit i cohesionat". Tot plegat, ha dit, per tal de "continuar sent la millor eina política al servei de la gent i de la independència" del país.  

Encara quant a la consulta, la sindicatura electoral de Junts ha demanat a "càrrecs interns", "òrgans col·legiats" del partit i "representants a les institucions" que es mantinguin "neutrals". Cal assenyalar que un manifest per tal que el partit continuï al Govern (a poques hores que comencés la consulta) ha recollit el suport de batlles i candidats al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Entre els signants del manifest (24 a les Terres de l'Ebre i 35 al Camp de Tarragona) també hi ha exalcaldes.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: