1 de 10
Pagesia

El govern central aixeca el veto a la prohibició de cremes agrícoles

Una esmena del PDECat fa possible l’eliminació de l’article que prohibia aquesta activitat des del passat mes d’abril

Protesta d’Unió de Pagesos | ACN
per Àlvar Llobet, Lleida | 6 d'octubre de 2022 a les 11:32 |
Els pagesos catalans podran tornar a cremar residus vegetals generats en entorns agraris o de boscos, així com també en finques particulars. L’aixecament d’aquest veto que estava vigent dels del passat mes d’abril ha estat possible gràcies a l’aprovació aquest dimecres d’una esmena del PDECat al Projecte de llei que regularà el sistema de gestió de la política agrària comuna (PAC).

La prohibició estava recollida a la llei estatal de residus i sòls contaminants, i la formació ha presentat el text després de recollir les reivindicacions de moltes organitzacions agràries de Catalunya, que denunciaven el "sobrecost sobrevingut i inacceptable" que suposava la mesura, en paraules de la diputada de la formació al Congrés Concepció Cañadell. La formació calcula que el sobrecost de gestionar els residus que no es cremen se situa entre els 1.000 i els 1.500 euros per hectàrea.

Cañadell ha destacat que l'esmena permetrà ajudar la pagesia catalana en un any "especialment complicat per a moltes collites", alhora que ha recordat que incomplir la normativa suposava exposar-se a multes d'entre 2.000 i 100.000 euros. Mentre la nova llei de la gestió de la PAC no entri en vigor, les cremes s’hauran de realitzar amb autorització prèvia.  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: