1 de 10
GREMIS

Els 400 anys de la Gremi de la Construcció del Baix Camp, en una exposició al Museu de Reus

La mostra “Pedra a pedra” recull la història de l'entitat i es podrà visitar fins a l’11 de novembre

L'exposició recull la història del Gremi de la Construcció del Baix Camp | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 10:35 |
El Gremi de la Construcció del Baix Camp reprèn aquest divendres els actes de commemoració del seu quadricentenari amb la inauguració de l’exposició Pedra a pedra, 400 anys del Gremi de la Construcció del Baix Camp de Reus. La mostra es podrà visitar a la Sala 4 del Museu de Reus, a la plaça de la Llibertat fins a l’11 de novembre. 

Es tracta d’una mostra retrospectiva sobre la història del Gremi comissariada per l’historiador reusenc Joan Navais i produïda per Ovni. A la mostra s’hi poden veure diversos panells amb informació de l’entitat; imatges, en alguns casos, inèdites; documents del Museu de Reus i també algunes peces històriques del sector de la construcció.

També es presentaran un llibre i un documental sobre el Gremi


L’exposició, amb entrada lliure, es podrà visitar de dimarts a dissabte de dos quarts de 6 a dos quarts de 9 de la tarda. A banda d’aquesta exposició, el 17 d’octubre, el Centre de Lectura acollirà la presentació d’un nou volum de la seva col·lecció de llibres, en aquest cas sobre la història del Gremi. Joan Navais en serà l’autor d’aquesta recerca que també inclourà en facsímil el llibre totalment esgotat d’Ezequiel Gort L’antic Gremi dels Mestre de Cases de Reus, editat l’any 1985.

Els actes del centenari s’acabaran el 17 de novembre amb la presentació d’un vídeo documental dirigit per David Fernández que s’estrenarà al Saló dels Distingits de l’Institut Pere Mata i un concert solidari amb el grup de corda Aupa Strings, el 4 de desembre al Teatre Bartrina, la recaptació íntegra del qual anirà a favor de la Càtedra del Dolor Infantil de la URV que dirigeix el doctor Jordi Miró.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: