1 de 10
SOCIETAT

Una plataforma ciutadana amb David Vidal es planteja presentar-se a les municipals

"Reus en Moviment" vol aglutinar, a partir d'un manifest, sensibilitats diverses per contribuir al "lideratge actiu" de la ciutat al territori

Els impulsors de «Reus en moviment» són Jordi Suárez, David Vidal i Mar Joanpere | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 5 d'octubre de 2022 a les 19:03 |
El periodista Jordi Suárez, la sociòloga Mar Joanpere i l'exregidor de la CUP David Vidal són els impulsors de la plataforma ciutadana i d'esquerres Reus en moviment, que s'ha presentat públicament aquesta tarda de dimecres a la sala Santa Llúcia i que vol "fomentar el debat i la participació" en un moment de "desafecció política". Una de les possibilitats, en funció de l'acceptació d'un manifest concebut pels tres, passa per concórrer a les eleccions municipals de 2023. "Tot just comencem. Volem que es creiïn grups de treball en àmbits diversos i, a partir d'aquí, plantejar-nos objectius", ha dit l'excupaire. 

Suport del Moviment d'EsquerresEl manifest en qüestió analitza, per punts, el context actual a Reus i com aquest es veu afectat per tot allò que té lloc en clau nacional i internacional. A més, estableix una sèrie d'objectius per tal que la capital del Baix Camp exerceixi un "lideratge actiu" al territori i al país. També planteja qüestions més concretes, com ara la millora de la relació comunicativa entre l'administració local i el veïnat, la dotació de recursos necessaris a agents cívics desplegats als barris o que es pugui garantir "la igualtat d'oportunitats" als reusencs. 

Amb tot, Vidal ha precisat que el manifest "és obert, i en construcció", a la recerca de més aportacions per part de la ciutadania. Tot plegat, ha dit, per tal que Reus "recuperi la il·lusió". Quant a la situació política municipal, l'exregidor cupaire ha assenyalat que la nova plataforma no es trobarà "sotmesa a la dinàmica dels partits". Ara bé, Moviment d'Esquerres (MES) dona suport a la iniciativa. Sobre el seu passat al partit anticapitalista, ha revelat que "per deferència" va plantejar presentar-los el manifest abans de la posada en escena d'aquest dimecres, però que aquesta ho va declinar. "No vaig sortir (de la CUP) per diferències ideològiques, sinó per raons personals. No som aquí per dividir, hi som per sumar", ha apuntat sobre la seva trajectòria com a regidor. 

Per una participació "real" del veïnatFinalment, ha exposat que Reus en moviment també vol fomentar la participació "real" dels veïns. "La ciutat ha millorat, en aquest sentit, en els últims anys, però cal anar més enllà. També ha lamentat que s'aprovin "centenars de mocions" que, després, "no s'executen". "Són aquest tipus de dinàmiques les que generen desafecció política", ha reblat Vidal, qui ha assegurat que la plataforma "no dona l'esquena a la república catalana". 

La presentació de Reus en moviment ha inclòs el col·loqui Municipis i participació: cap a una nova consciència, amb la presència del periodista Albano Dante Fachín.
 

Un instant del col·loqui amb Albano Dante Fachín Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: