1 de 10
VIDA MUNICIPAL

L’ajuntament i el Col·legi Notarial de Catalunya col·laboraran per millorar la gestió tributària

Ambdues parts han signat un conveni de col·laboració | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 5 d'octubre de 2022 a les 18:52 |
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el degà del Col·legi Notarial de Catalunya, José Alberto Marín, han signat aquest dimecres, 5 d’octubre el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a l'intercanvi d'informació en matèria de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Nat uralesa Urbana (IIVTNU).

El conveni "s’emmarca en el conjunt de canvis i millores que s’estan realitzant a la Hisenda municipal arran de l’adquisició del nou programa de gestió tributària, el qual té com a objectiu aprofitar al màxim l’ús de les noves tecnologies per facilitar a la ciutadania els seus tràmits tributaris i aconseguir una gestió més eficient dels tributs municipals", segons s'ha indicat des del consistori.

L’acord de col·laboració "facilitarà a la ciutadania el compliment dels seus deures tributaris" en relació a l’IBI i l’IIVTNU des de qualsevol notaria de la ciutat, "de manera digital, ràpida i segura, tot estalviant temps i tràmits als ciutadans", s'ha apuntat per part de fonts municipals. El conveni permetrà a la ciutadania la possibilitat de realitzar, des de la mateixa notaria, l’autoliquidació i pagament de la plusvàlua, així com tots aquells altres tràmits que siguin preceptius, d’acord amb el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals. Fer-ho serà possible gràcies a la plataforma tecnològica desenvolupada des de la Seu electrònica notarial, que "garanteix els màxims nivells de control i seguretat" i fa possible liquidacions telemàtiques, l’enviament de formularis o obtenir còpies simples electròniques, entre d’altres.

Així mateix, des de la notaria s’informarà a l’Ajuntament de Reus de les transmissions d’immobles realitzades mitjançant escriptura notarial així com a la Gerència del Cadastre de Tarragona. D’altra banda, la notaria podrà obtenir informació de part de la Hisenda municipal en relació als deutes pendents d’IBI associats a l'immoble que es transmet, als efectes de poder advertir a l’adquirent de la responsabilitat que assumeix al adquirir l’immoble. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: