1 de 10
ENTITATS

Es consolida l’Associació d’Organitzacions de Productors de l’Avellana

El "lobby" de productors es dona a conéixer durant la presentació del Temps d'Avellana

La presentació del Temps d'Avellana 2022 | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 5 d'octubre de 2022 a les 13:59 |
La cinquena edició del Temps d’Avellana torna aquesta tardor amb nous actes i més reivindicació. Aquesta iniciativa, enguany, ve plena de novetats, com la primera Festa de l’Avellana, els primers guardons Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus i la incorporació de més activitats, ubicacions i institucions. A més de coincidir amb la signatura de l'acta fundacional de l'Associació d'Organitzacions de Productors de l'Avellana. 

Temps d'Avellana amb novetats en actes i ubicacions


Des d’aquest cap de setmana i fins al 14 de desembre, el Temps d’Avellana ha programat diverses activitats per fomentar el consum d’aquesta fruita seca i donar-lo a conèixer. El programa començarà per la fira ExproReus, on es duran a terme diversos tastos, i continuarà la setmana següent amb la Primera Festa de l’Avellana. Aquesta novetat portarà diverses activitats durant el matí i la primera entrega de guardons DOP Avellana de Reus. 

També destaca la cessió del fons bibliogràfic sobre l’avellaner de Joan Gamundi a la biblioteca Xavier Amorós i l’activitat “L’avellana a l’escola!” per donar a conèixer la fruita seca entre els infants del territori. A més també inclou les Jornades Tècniques que plantegen qüestions com les varietats d’avellana i els diversos sòls, el panel de tast de l’avellana i la producció ecològica del fruit sec. En els diversos actes s'hi han sumat els ajuntaments de L'Aleixar i Alcover amb activitats com rutes, visites guiades i tastos. 

Signada l'acta fundacional del nou lobby de productors


En el context del Temps d’Avellana, aquest dimecres s’ha signat l’acta fundacional de l’Associació d’Organitzacions de Productors de l’Avellana, després de tres anys a l’espera. El seu representant, Josep Moragas, ha assegurat que encaren “molts reptes”, com “la situació d’emergència per promocionar aquest fruit a tota Catalunya” i “innovar en les millores varietals per reduir la minva de les collites pels efectes del canvi climàtic”. 

Una altra de les reivindicacions més repetida ha estat també la necessitat de defensar i protegir la figura del pagès per garantir el relleu generacional. La presidenta de la DOP Avellana de Reus, Ester Gomis, ha recollit també aquesta demanda assegurant que cal garantir preus justos en la producció de l’avellana

L'Oficina Tècnica de l'Avellana renova per dos anys


Dins el Pla Estratègic per a la valorització del sector de l’avellana, des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha apostat per mantenir dos anys més l’Oficina Tècnica de l’Avellana, que impulsa tasques com el Panel de Tast de l’Avellana. Finalment, des de les institucions també s’ha volgut fer valer la importància d’aquesta fruita seca en la imatge de la ciutat i del territori celebrant l’arribada del Temps d’Avellana, de la 1a Festa de l’Avellana i els Guardons DOP Avellana de Reus. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: