POLICIAL

Detenen un home a Tarragona que va estafar 45.000 euros fent-se passar per advocat

La víctima va contractar-lo al 2019 per tramitar el cobrament d'impagaments que tenia amb diversos clients

Imatge d'arxiu d'un vehicle de Mossos d'Esquadra | Josep M. Montaner
per Redacció, Tarragona | 5 d'octubre de 2022 a les 12:33 |
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 28 de setembre un home de 38 anys com a presumpte autor d'un delicte d'estafa. Un home havia contractat els serveis d'advocacia per gestionar la reclamació d'impagaments de diversos clients. En la denúncia, la víctima també va explicar que el presumpte advocat es feia passar per un especialista en reclamar impagaments i que inicialment només cobrava uns honoraris del 10% del deute recuperat i les taxes judicials.

Davant d'això, la víctima va accedir a contractar-lo i va encarregar-li un seguit de reclamacions d'impagament que sumaven una gran quantitat de diners. A partir de llavors, el presumpte advocat va anar incrementant els seus honoraris fins a un 30% del deute recuperat i va exigir-li una sèrie d'imports per avançat per tal de prosperar la demanda i fer front a les despeses judicials. Fins i tot el detingut va enganyar-lo dient-li que un dels seus deutors havia estat premiat amb la loteria i que, per tant, podria recuperar amb èxit els seus diners perquè el jutjat bloquejaria els seus comptes.

La víctima, que des de 2019 li havia pagat més de 45.000 euros en diferents transferències, va començar a sospitar quan va reclamar-li factures per desgravar-se els pagaments i no li va entregar i, a més, tampoc havia obtingut cap tipus de resultat ni retorn judicial després de dos anys.

Així mateix, el denunciant va esbrinar que el seu advocat no tenia la titulació per exercir l'advocacia i a més, va trobar que a les xarxes socials diferents afectats comentaven que els havia estafat utilitzant el mateix modus operandi. Per tot això, els Mossos d'Esquadra van detenir-lo el dia 28 de setembre a Tarragona. El detingut, després de declarar a comissaria, va quedar en llibertat amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerit.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: