1 de 10
GREMIS

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, contra l'augment del preu de l'energia

En un comunicat, insta les administracions competents "a prendre mesures immediates, reals i efectives" per reduir els costos de producció

El gremi alerta que l'augment del preu de l'energia dificulta la viabilitat de moltes empreses | Juanma Peláez
per M.B., Reus, Catalunya | 4 d'octubre de 2022 a les 13:51 |
El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp se suma a altres entre els més representatius del comerç al detall de Catalunya per denunciar la "situació crítica" que travessen atenent la "sostinguda i desbocada" pujada de tots els costos energètics per a l’elaboració i comercialització dels aliments.

El sector del comerç tradicional d’alimentació, format majoritàriament per autònoms i pimes, "està fent un gran esforç per mitigar l’impacte negatiu d’aquests increments al consumidor final, inclús a càrrec de la reducció dels pocs marges empresarials", segons s'ha indicat aquest dimarts per part del gremi.

Des de l'entitat denuncien que la pujada del preu dels aliments "és conseqüència directa de l’increment dels costos energètics i, per tant, una mesura com l’anunciada de topar els preus no és cap solució sinó que, al contrari, pot tenir efectes negatius sobre la producció i la competència". Els forners també són contraris a la proposta de la cistella de productes bàsics a preus reduïts a les grans superfícies, que "només beneficiarà als grans operadors en perjudici del petit comerç i dels consumidors, als quals se’ls oferiran productes que probablement no seran els millors en aspectes com la sostenibilitat, la proximitat o els valors nutricionals".

Si no es reverteix la situació "l’abans possible", aquesta afectarà "negativament al sosteniment dels llocs de treball, a l’economia de les famílies afectades, al teixit productiu, l’estructura comercial identitària i capdavantera del nostre país, i a la salut dels consumidors".

Per tot plegat, el gremi insta les administracions competents "a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos de producció, especialment els energètics, i garantir la viabilitat present i futura del comerç tradicional i de proximitat".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: