1 de 10
PATRIMONI

​La Casa Navàs tanca un bon estiu i obre el curs amb un nou projecte educatiu

Ha rebut un 35% més de visitants que abans de la pandèmia i enceta la tardor amb la creació de tres noves visites escolars

La Casa Navàs presenta nou projecte educatiu per a l'alumnat des d'infantil fins a secundària | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 4 d'octubre de 2022 a les 12:24 |
La Casa Navàs encara la tardor amb l'estrena d'un projecte educatiu que té la voluntat d'endinsar els infants i joves al món del Modernisme. Després de tancar l'estiu amb un 21% més de visitants que la temporada del 2021, ha volgut potenciar també les visites escolars oferint noves activitats.

El joc, l'ingredient principal de les tres visites


Amb el joc com a fil conductor, la Casa Navàs, en coordinació amb ANS Educació, ha creat tres visites específiques per a l'alumnat des de P3 fins a 4t d'ESO. El primer programa va destinat als més petits, concretament des de P4 fins a 2n de primària, i és l'activitat "El jardiner màgic de la Casa Navàs". A través del personatge del jardiner i els cinc sentits, els infants descobreixen el jardí creat per Domènech i Montaner i tractaran les emocions.

La següent visita és "Un dia qualsevol a la Casa Navàs", dirigida als alumnes d'educació primària des de 3r fins a 6è. En aquesta ruta hi participen diversos personatges de la casa, com el propietari o el majordom, i els mostren com era la quotidianitat dins l'edifici, les diferències socials entre la burgesia i el servei i la història de la casa. Durant la visita els alumnes duen a terme jocs com un twister o el cronologicòmetre, on aplicaran allò que han après.

Per als estudiants d'educació secundària s'ha preparat un joc d'escapada durant el qual recorreran l'interior de la Casa Navàs i descobriran la seva història, l'arquitecte, els artesans que hi van treballar i el moviment modernista.

Els usuaris del Taller Baix Camp encarnaran els personatges de la Casa Navàs


El projecte educatiu ha estat una col·laboració amb ANS Educació i amb el Taller Baix Camp, ja que els seus usuaris es convertiran en alguns dels actors que guiaran als alumnes durant la visita i els tallers. El director del Taller Baix Camp ha celebrat aquesta cooperació i ha assegurat que es fa "per treballar amb l'objectiu de construir igualtat". La directora de la Casa Navàs, Sílvia Sagalà, ha celebrat la col·laboració de les dues entitats que els ha permès tirar endavant un projecte educatiu inclusiu.

Durant el desenvolupament del projecte, s'han fet proves pilot per veure la resposta dels alumnes a les visites amb l'Escola Isabel Besora i l'Institut Roseta Mauri. El projecte ha suposat un cost de 16.800 euros que ha estat finançat per la Fundació La Caixa amb 6.000 euros; l'Ajuntament de Reus, amb 2500 i fons propis.

Un 35% més de visitants que abans de la pandèmia


La novetat educativa arriba després de tancar l'estiu amb xifres que demostren la recuperació turística després de la pandèmia. Amb un 21% més de visitants respecte a l'any passat i al voltant d'un 35% dels anys abans de la Covid, la Casa Navàs continua consolidant-se com a equipament cultural.

Enguany, un 33% del públic ha estat internacional, amb un 53% d'origen francès seguit per l'alemany i l'anglès. El 48% dels visitants ha estat català i el restant, un 16%, ha estat procedent de la resta de l'Estat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: