OBRES I MILLORES

Cambrils impulsarà una remodelació integral del carrer de les Orquídies

El pressupost d'execució és de 2.065.933 d'euros

Una imatge del carrer de les Orquídies, a la Llosa, de Cambrils | Google Maps
per M.B., Reus, Catalunya | 4 d'octubre de 2022 a les 11:21 |
L'Ajuntament de Cambrils ha redactat el projecte de remodelació integral del carrer de les Orquídies, que farà efectiva la renovació total dels paviments i els serveis urbans, l'ampliació i continuïtat de les voreres, la supressió de barreres arquitectòniques i el soterrament de les xarxes d'electricitat i telecomunicacions.

El pressupost d'execució és de 2.065.933 d'euros i no s'aplicaran contribucions especials "perquè es considera una obra d'interès general", segons fonts municipals.

Una "inversió imprescindible"El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, ha afirmat que aquesta actuació que afecta a gairebé un quilòmetre de carrer "millorarà molt la connexió amb els barris de Ponent i dignificarà una via malmesa i amb greus problemes d'accessibilitat per les persones amb mobilitat reduïda". També ha destacat que la nova via "donarà prioritat als vianants, tindrà elements per pacificar el trànsit en els encreuaments amb els carrers perpendiculars i inclourà una zona verda", en la línia de les recomanacions de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les normatives d'implantació de zones de baixes emissions.
 

Imatge de la zona objecte de la reforma Foto: Cambrils.cat"El projecte del carrer de les Orquídies és una inversió imprescindible que ha estat reivindicada pel veïnat del barri de la Llosa des de finals del segle passat. Per això, després d'impulsar les obres de la rambla de Jaume I, l'avinguda de l'Esport i l'adequació de l'entorn de l'estació vella, ara la prioritat del govern és engegar aquest quart gran projecte de ciutat", ha manifestat el regidor Daza.

La remodelació del carrer i dels serveis implicarà l'enderroc complet dels paviments de vorera i calçada existents. Actualment, el carrer de les Orquídies, de 922 metres de llargada, disposa de seccions i amplades de vorera i calçada variables, a més de petits desnivells. En algunes zones, com ara entre el carrer de José Sucre i el carrer de Sant Jaume, diversos arbres en escocells ocupen parcialment la vorera dificultat l'accessibilitat.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: