MOBILITAT

Fins al setembre a Reus hi va haver 62 accidents amb patinets implicats

La regidora de Seguretat i Convivència, Dolors Vázquez, alerta que la Guàrdia Urbana serà "contudent" contra els infractors "perquè la ciutadania ho demana"

Dos agents, amb un noi que porta un patinet elèctric | Guàrdia Urbana de Reus
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 4 d'octubre de 2022 a les 10:26 |
Entre l'1 de gener i el 30 de setembre d'enguany, a Reus es van registrar 62 accidents amb usuaris de patinet elèctric implicats. Es tracta d'una dada "preocupant", en paraules de la regidora de Seguretat i Convivència, Dolors Vázquez, ja que en tot el 2021 n'hi va haver 65. Per tot plegat, des del govern municipal s'ha anunciat "contundència" policial contra aquells qui no compleixin la normativa vigent al respecte. "Ens ho demana la ciutadania", ha subratllat. 

Més de mig miler d'actes aixecadesEn roda de premsa duta a terme aquest matí de dimarts, Vázquez ha admès que les xifres disponibles "no són positives" i ha volgut recordar que prèviament els agents de la Guàrdia Urbana han fet una "tasca pedagògica" un cop detectaven un infractor que, posem per cas, anava en patinet per la vorera. "El mal ús dels vehicles de mobilitat personal és un risc", ha alertat la regidora. 

En aquesta línia, Vázquez ha exposat que en el que portem d'any la Guàrdia Urbana ha aixecat fins a 542 actes a usuaris de patinets elèctrics per infraccions diverses, mentre que en tot el 2021 en van ser 716. Si bé ha apuntat que "l'any 2019 era tolerable cert desconeixement perquè no hi havia directrius clares quant a la circulació" d'aquests vehicles, "en ple 2022 ja no hi ha exusa". De fet, ha manifestat que "sembla que alguns només entenen les coses per la via de la sanció". 

La regidora també s'ha referit a les periòdiques campanyes de control que es fan a Reus i que es coordinen amb el Servei català de Trànsit. La que es va fer entre els dies 10 i 16 de gener es va tancar amb 87 sancions a usuaris de patinets; i la duta a terme entre el 29 d'agost i el 4 de setembre va registrar-ne 76. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: