1 de 10
DIVULGACIÓ

La Nit Europea de la Recerca atrau més de 2.500 persones a la plaça Corsini

Vista àeria de la plaça Corsini | URV
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 12:55 |
La fira de tallers científics de la Nit Europea de la Recerca va omplir la plaça Corsini de gom a gom durant les gairebé cinc hores que va durar l’activitat. Més de 2.500 persones van passejar per la quarantena de propostes que investigadores i investigadors de la URV i dels instituts de recerca van preparar amb l’objectiu d’apropar la ciència a les famílies que hi van assistir.

Aquesta és l’activitat central de la Nit de la Recerca, que se celebra per cinquè any consecutiu i que ja s’ha convertit en un referent de la divulgació científica a la ciutat i aquest any ha batut tots els rècords, tant d’assistència i com propostes de tallers. A banda d’aquesta activitat, durant tota la setmana anterior es van fer tallers a instituts i centres de secundària de tota la demarcació; dissabte es van exhaurir les places per participar en la ruta científica sobre Antoni de Martí i Franquès i més de 50 persones van assistir a la sessió de microxerrades divulgatives a Reus.

Amb el lema Recerca pel canvi, els tallers de la plaça Corsini oferien propostes per explicar de forma divulgativa conceptes relacionats amb la ciència des de gairebé totes les disciplines: química, arqueologia, medi ambient, salut, art, bioquímica, enginyeria, psicologia, història, nutrició, comunicació o arquitectura. Les investigadores i investigadors havien preparat tallers breus i molt interactius que van atraure l’atenció de centenars de nenes i nens, que passejaven pels diferents tallers en una oportunitat única per establir contacte directa amb la comunitat investigadora a través d’aquestes activitats lúdiques.

Descobrir a quins animals pertanyen ossos trobats a jaciments arqueològics, saber quines plantes ajuden a mantenir la biodiversitat dels espais urbans, descobrir obres d’art medieval, aprendre els beneficis que menjar insectes pot suposar per a l’organisme i el planeta o saber identificar i diferenciar els microplàstics van ser algunes de les propostes que van captar l’atenció del públic. Els tallers van funcionar de forma continuada des de les 16.30 fins les 21h en una jornada lúdica i festiva amb la ciència com a protagonista.

El rector de la URV, Josep Pallarès, i el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, van fer la inauguració oficial de l’acte central de la Nit Europea de la Recerca, posant ten valor la importància de treure la ciència dels laboratoris i despatxos i explicar-la a la societat.

Dissabte, com a activitat posterior a l’acte central, es va fer la sessió de nou microxerrades divulgatives a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, coordinada per l’IISPV, i a Tarragona es va fer la ruta científica sobre Antoni de Martí i Franquès. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: